ОБЩЕСТВО

Висш пилотаж: Пилот се провеси от прозореца на самолет да върне изгубен смартфон на пътник (ВИДЕО)

Случайно да си забравиш смартфона вкъщи и да се налага да се връщаш, за да го вземеш, е едно, но представете си ситуацията да забравите телефона си в чакалнята на летището, малко преди да се качите на полет.

Точно това е изпитал един от пътниците на американската авиокомпания Southwest Airlines, след като осъзнава, че е забравил смартфона си в зоната на изход на летище „Лонг Бийч“ в Лос Анджелис.

Докато клиент, пътуващ с друг полет, забелязва оставената в чакалнята машинка и уведомява екипа по сигурност на летището, пътникът е вече избутан да се качи на борда заедно с останалите пътници, а самият самолет е изпратен на пистата за излитане.

Въпреки това персоналът на летището успява много бързо да се задейства, за да гарантира, че телефонът е безопасно върнат на собственика му, още преди той да е отлетял.

Във видео от 13 ноември, споделено от базираната в Далас, Тексас, авиокомпания, се вижда как пилотът на самолета отваря прозореца на пилотската си кабина и се навежда през него, опитвайки се да вземе смартфона от работниците на рампата на земята.

Докато един от служителите прави неуспешен опит да скочи и да подаде телефона на пилота, втори служител на рампата се намесва и успява да му го донесе.

Според Крис Пери, говорител на Southwest Airlines, пътникът, който е открил телефона, е разговарял със собственика му малко преди това. Това е позволило бързата реакция и уведомяването на екипажа на полета.

Когато оперативните служители на летището разбират, че въпросният самолет вече е пълен и всички пътници са се качили на борда, те се свързват с капитана на полета, който сам предлага да поеме смарфона.

„Капитанът веднага предложи агентите на рампата на земята да се опитат да му предадат телефона, за да може да го върне на клиента. Останалото беше заснето на видео“, коментира Пери пред CNN.

Въпреки че собственикът на телефона остава неидентифициран, със сигурност е бил изключително благодарен за жеста на пилота и летищните работници.

Ако летищните служители не бяха успели да доставят навреме смартфона на пасажера, джаджата трябваше да бъде предадена с отделен полет и при още по-сложна за извършване комуникация и координация, като дори е възможно телефонът така и да не стигне до притежателя си.

Видеото беше публикувано с хаштаг #WorldKindnessDay по случай 13 ноември – Световния ден на добротата – международен празник, създаден да насърчава извършването на различни добрини по целия свят. Не е ясно кога са заснети кадрите.

Новината за тази случка идва на фона на пътуването на турската пътешественичка Румейса Гелги, най-високата жива жена в света, до Сан Франциско.

Гегли сподели в профилите си в социалните медии, че пътуването със самолет от Турция до Сан Франциско за нея е било възможно, само след като авиокомпанията Turkish Airlines се е съгласила да премахне няколко седалки, за да може тя почива удобно на специално изградена за нея седалка по време на 13-те -часово пътуване през септември.

Статията Висш пилотаж: Пилот се провеси от прозореца на самолет да върне изгубен смартфон на пътник (ВИДЕО) е публикуван за пръв път на NovinarBG.COM.

Още новини

Back to top button