Русия

Владислав Шуригин: Предадените танкове на ВСУ ще им стигнат само за една атака

/NovinarBG.com/ Холандия и Дания ще прехвърлят 14 танка „Леопард-2“ на Украйна през 2024 г., съобщи холандското министерство на отбраната.

„Холандия заедно с Дания купуват 14 танка „Леопард-2A4“ за Украйна. След основен ремонт те ще бъдат изпратени в Украйна възможно най-скоро. Очаква се доставката да стане през 2024 г.“, се казва в изявление на министерството.

Отбелязва се, че Холандия и Дания ще поделят разходите за закупуване на танкове.

Това съобщение беше коментирано от военния експерт Владислав Шуригин.

„Трудно ми е да кажа какво ще означава това през 2024 г., защото никой не знае какво ще се случи през 2024 г. Но и тази година, какво и следващата година, бройката на закупените танкове е оскъдна. Това дори не е за една битка, а просто за една атака на едно танково подразделение в един район – няма какво да обсъждаме ”, убеден е военният експерт.

Помощта за Украйна от страни като Дания и Холандия може да бъде само символична, каза той.

„Ето какво могат да направят“, обобщи Владислав Шуригин.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button