Микроблейдинг
ОЩЕ НОВИНИ

Властите нахлуха в частен имот в Силистренско, вижте само какво изловиха!

Общо 2625 литра нелегален етилов алкохол е задържан за последните две седмици от служители на оперативните сектори в Териториална дирекция „Митница-Русе“.

На 14 март 2023 г. митнически инспектори от сектор „Оперативен контрол-Русе“ са извършили съвместна проверка със служители на Граничното полицейско управление в Силистра в частен имот в област Силистра. В помещение и двора на имота са открити множество PVC бутилки и бидони с общо 1785 литра жълта и безцветна прозрачна течност с мирис на етилов алкохол, съобщиха от Агенция „Митници“.

Собственикът на имота не е предоставил пред проверяващите документи за платен, начислен или обезпечен акциз, съгласно Закона за акцизите и данъчните складове.

Етиловият алкохол е задържан, а по случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Дулово.

При други проверки на оперативните сектори към „Митница-Русе“ в периода от 28 фервуари до 14 март 2023 г. са заловени общо 840 литра етилов алкохол без документи по Закона за акцизите и данъчните складове.

Общото задържано от митническите власти през последните две седмици количество нелегален етилов алкохол е 2625 литра.

Още новини

Back to top button