Микроблейдинг
Криминални Новини

Военен открадна телефон, хванаха го, оправда се с рака на майка си

Военнослужещ открадна телефон, цигари и запалка, но бе разкрит, след което изправен пред съда. Мъжът успял да пласира мобилния в офис на мобилен оператор на ниска цена, след което да изхарчи парите.

Случката се разиграла през октомври миналата година, но съдът се е произнесъл с решение по казуса преди два дни. Собственикът на откраднатия телефон отишъл до заведение за бързо хранене в Асеновград. Поръчал си и седнал на една маса. След малко станал и отишъл да си вземе поръчката, като на масата оставил мобилния си телефон, кутия с цигари и запалка. В този момент покрай масата, върху която се намирали вещите, минал военнослужещият. Той ги забелязал и най-необезпокоявано ги взел. Прибрал се у дома си и ги поставил в шкаф.

Собственикът на телефона разбрал, че вещите му са откраднати. Оплакал се на служител на заведението. Двамата прегледали записите от камерите и установили, че покрай масата минало лице, облечено със светли панталони и яке с качулка, не видели обаче самата кражба, тъй като на мястото имало спрян автомобил. Потърпевшият подал сигнал в полицията, пише „Марица“.

Няколко месеца по-късно, през януари тази година, военнослужещият посетил магазин, в който се продавали и купували мобилни апарати, калъфи и протектори за тях. Спазарил се с управителя на обекта, който нямал представа, че телефонът е откраднат. Сделката била за 130 лв. В крайна сметка полицаите стигат до телефона и той бил предаден доброволно от ползващия го в този момент. Станало ясно, че бил откраднат от военнослужещия и той бил изправен пред съда.

Той е с чин ефрейтор и служи в пловдивско военно формирование от 2002 година. По време на службата си се проявил като дисциплиниран, добросъвестен, изпълнителен и отговорен военнослужещ. Бил награждаван 12 пъти, един път е бил наказван. Не е участвал в задгранични мисии. До момента не е бил осъждан. Пред съда изразил съжаление и самокритичност. Обяснява, че откраднал вещите, тъй като преминавал през труден период. Разбрали с баща му, че неговата майка е болна от рак.

В крайна сметка му е наложена глоба в размер на 1000 лв. Ще трябва да плати и направените разноски по делото.

Още новини

Back to top button