Криминални Новини

Военният Георги, застрелял фермер в Енина, излезе от ареста

Военният Георги И., обвинен за зловещото убийство в казанлъшкото село Енина, излезе от ареста. Магистратите от Военния съд в Пловдив са постановили мярка „домашен арест“, съобщи „Марица“ от свои източници.

Случката се разиграла на 20 април, в местността „Крушите“, в постройка, изградена до козарник. Там бил прострелян в главата 47-годишен. Сигналът за инцидента бил подаден на телефон 112 в 9,49 часа от собственика на козарника. Военно-окръжната прокуратура в Пловдив прие по компетентност досъдебното производство, а случаят ще гледа от Военния съд в града под тепетата.

В хода на разследването са извършени множество действия по разследването, като оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване от жилище, от кола, личен обиск на лице, разпити на свидетели, включително и на очевидец на убийството. Иззети са множество веществени доказателства и са взети образци за сравнително изследване, на които са назначени експертизи.

В село Енина смятат, че става въпрос за любовен триъгълник, но разследването тепърва ще изяснява фактите и обстоятелствата довели до фаталния изстрел.

Още новини

Back to top button