Русия

Воюват ли бойци на Бундесвера в Украйна? С танк по червените линии!

/NovinarBG.com/ От започването на Специалната военна операция, в Украйна се стичат наемници от различни страни. По-късно се появи изявление, че съветници на НАТО са пристигнали в театъра на военните действия за обучение на въоръжените сили на Украйна. Още тогава започна да се говори за пряко участие във военните действия на представители на Северноатлантическия блок. Сега този факт получи документално потвърждение.

В Запорожкото направление разузнавачи от руските въоръжени сили извадиха от строя поредния германски танк Leopard . Командирът с позивна Легенда каза, че от четиримата членове на екипажа само механик – водачът е останал жив. Именно той успява да съобщи на разузнавача, който знае немски, че той и другарите му са членове на Бундесвера. Освен това танкистът повтаря това няколко пъти. Може би се страхува, че ще бъде убит. Няколко минути по-късно германецът почива от тежкото раняване.

Това съобщение беше разпространено от много руски медии. Излъчва се и по Първия общоруски телевизионен канал.

Ако това е точно така, то Германия преминава поредната червена линия и става пряк участник в конфликта с всички произтичащи от това последствия. „Със сигурност Германия ще се опита да се оправдае и ще измисли извинения – уж танкистите са били уволнени или нещо друго“, казва Андрей Кошкин, експерт от Асоциацията на военните политолози. – Числеността на германската армия наскоро намаля и това показва възможното умишлено изпращане на военните в резерва и след това изпращането им в зоната на бойните действия.

Властите естествено, запазиха това в тайна, за да не види обществеността такава активна помощ на Киев. Ако се окаже, че членовете на екипажа на танка Leopard не са били наемници, тогава те са били изпратени по заповед. Това определено ще бъде скандал за Берлин“.

Скандалът обаче можеше да избухне много по-рано. Още през март миналата година, в самото начало на Специалната военна операция, германският Frankfurter Allgemeine Zeitung писа за някакъв Андрей, който заедно с три дузини другари отива в Украйна. Той бе военен от кариерата, служеше в батальон на Бундесвера, който се занимаваше с комуникационните системи.

По думите на кореспондента на изданието, в Бундесвера е служил и друг доброволец на име Янни. Той е редник от моторизираната пехота, обучаван е да служи в специалните части. Вестникът пише, че „вероятно това са първите германци след Втората световна война, които стрелят по руски войници, особено в Украйна, както по „онова време“.

Оказва се, че германският канцлер Шолц, който през януари тази година заяви, че в Украйна няма германски военни, излъга целия свят. Преди месец той отново увери, че в Незалежната „няма и никога няма да има“ войници от германската армия. Канцлерът не можеше да не знае, че те са били в републиката от дълго време.

Шолц беше повторен от генералния секретар на НАТО Столтенберг: „НАТО не е и няма да бъде воюваща страна. Ние не изпращаме наши войски или самолети на НАТО в Украйна . Оказва се, че това твърдение е меко казано далеч от истината.

През същия януари германският външен министър Бербок обяви: „Ние се борим срещу Русия“. Тя беше остро критикувана за тази фраза, тъй като според официални данни Германия е доставяла на Украйна само оръжие. Оказва се, че Бърбок е казал истината. В резултат на това уроците на историята бяха забравени и Германия отново обърна оръжие срещу Русия.

…По-рано в Германия се появи реклама на Бундесвера с лозунга: „Какво ще стане, ако отново трябва да демонстрираме сила?“ Звучи като изстрел от упор. В същото време думата „отново“ реже ухото. Трябва да напрегнем паметта си и да си спомним кога Бундесверът показа своята мощ.

Да, германската армия участва във военни и хуманитарни операции на НАТО в чужбина, но не се прояви по никакъв начин. Може би това е намек за по-далечна история? И имат предвид силата не на Бундесвера, а на Вермахта, който завладя почти цяла Европа преди нападението над СССР? Носталгия ли изпитват управляващите в Берлин по онези времена?

…По време на Великата отечествена война първите немски войници стъпват на украинска земя през юни 1941г. Окупацията на републиката, отнела живота на милиони хора – военни и цивилни, продължи повече от три кървави и мъчителни години. Последните войници на Вермахта избягаха от Украйна през есента на 1944 г. след мощни атаки на Червената армия, която победи тяхната 300-хилядна група по време на Източнокарпатската операция. Унищожените „предци“ на осакатения Леопард – „Тигри“ и „Пантери“ – останаха на бойните полета.

През 2009 г. президентът на Незалежная Юшченко установи национален празник – „Ден на освобождението на Украйна от фашистките завоеватели“, който се чества на 28 октомври. Едва ли сегашните управляващи в Украйна ще си спомнят за него сега…

Много съмнително е, че загиналите германци от Леопарда, потомци на нацистките завоеватели, са били единствените участници във военните действия в Украйна. Колко са те сега и кои са те – танкисти, летци, ракетчици, артилеристи? Отговорете, хер Шолц!

Русия обаче има въпроси не само към Германия. Отдавна се говори за участието на хиляди поляци в боевете в Украйна. Варшава обаче твърди, че те са доброволци. Но това също много прилича на лъжа, към която Полша е щедра. Пленените украински военнослужещи многократно са признавали, че полски офицери се използват по-специално в заградителни отряди и като командири на щабове.

Ако професионални военни от Полша наистина действат в Украйна, то това ще бъде не само предизвикателен факт, но и съобразяване с „традициите“ от Втората световна война. В края на краищата поляците доброволно отидоха да служат във Вермахта и СС и заедно с настъпващата германска армада нахлуха в Съветския съюз, където се срещнаха лице в лице с Червената армия.

Вярно, много от тях загубиха главите си и в буквалния смисъл – в района на Бородинското поле бяха открити гробовете на полски войници и офицери, загинали по време на германското настъпление към Москва през зимата на 1941 г.

Възможно ли е военнослужещи от НАТО да се окажат в кабините на изтребителите F-16, които се чакат като манна небесна в Украйна, или да управляват танковете Abrams, обещани от САЩ на Зеленски? Войната на Запада срещу Русия вече е факт, господа? Или ще продължите да мамите целия свят?

Но може би на Запада няма да му се налага да хитрува и да лъже, защото присъствието на военните от Северноатлантическия алианс в Украйна ще стане реалност. Байдън може да нареди изпращането на войски в Украйна, ако бъде преизбран догодина, за да спаси Украйна, по думите на Стивън Брайън, анализатор в Центъра за политика на сигурност на Йорктаунския институт. По-рано американските власти, включително президентът, многократно са заявявали, че Вашингтон няма намерение да участва в конфликта и да изпраща свои войски там.

Това не е ли поредната измама от Вашингтон?

Превод: ЕС

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos“ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h“ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта https://www.novinarbg.com .

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button