Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi
Микроблейдинг
СВЯТ

Време е да се отървем от илюзии. Западът води война за унищожаването на Русия

/NovinarBG.com/ Историята с втората Буча (провокацията с уж откритите „масови гробове на жертвите на руските агресори“ край Изюм) е ясно доказателство, че наред с развитието на военния конфликт в Украйна се засилва и информационната спецоперация срещу Русия. Въпросът тук дори не е в реакцията на Киев – те кроят примитивни фейкове срещу държавата и армията ни денонощно, без да спират. Показател е как тази провокация веднага се подхвана от западни политици, които вече призовават за спешно създаване на „международен трибунал” за наказване на Русия, а медиите в унисон поставят на първите си страници необосновани твърдения за „масови екзекуции и изтезания в Изюм“.

Фалшификатът е примитивен и лесно се оборва. Но от тази единодушна реакция на Запада става ясно, че за никого там няма абсолютно никакво значение как и кога са загинали хората, погребани в гробището. Предварително е определен „виновен“ – и той трябва да е Русия. Защото само тази присъда се вписва в общата стратегия на настоящата кампания в Украйна.

И тази кампания, както виждаме, няма нищо общо с Украйна. На Запада му е напълно безразлично каквото и да се случи с украинците, който и да ги избива (ВСУ или чужди наемници), колкото и да загинат. Тъй като той води война на тази територия не за украинците и още повече не за Украйна. Трябва да говорим честно и открито: Западът води ожесточена война срещу руската държава като такава. И все по-рядко покрива това със смокиновия лист на приказките за „защита на демокрацията“. Все по-често се говори директно, че Русия трябва да бъде унищожена. Завинаги! Безвъзвратно!

Наскоро един от водещите американски експерти от полски произход Януш Бугайски публикува книгата „Ръководство за разпадането на Русия“. Специално трябва да се отбележи, че книгата не е реакция на украинската спецоперация, тя е естествено продължение на всичко, за което този специалист говори и пише публично в продължение на много години. В началото на 2019 г., тоест три години преди СВО, той публикува политическа статия „Управление на разпадането на Русия“ на страниците на влиятелния вашингтонски вестник „Хил“.

Това не беше просто прогноза или теоретично разсъждение на някакъв мечтател, това беше директен призив за действие от известен русофоб. Достатъчно е да си припомним, че тогава Бугайски открито насърчи Белия дом да действа: „Вашингтон трябва да насърчи регионалното и етническо самоопределение в рамките на Руската федерация. Разпадът трябва да бъде логично оправдан“. И в същото време той разсъждава кои региони на държавата, унищожени от Запада, трябва да получат независимост и кои трябва да бъдат дадени на Украйна, Финландия, Япония и дори Китай.

Не може да се каже, че статията на Бугайски е единствената теоретична работа по темата за разпадането на нашата държава и нейното изчезване от картата на света. Но останалите доклади (във всеки случай, в публичното пространство) все пак се опитват да прикрият директните призиви за насилствен колапс на Русия с аргументи за необходимостта от „разпръскване“ и отслабване на нашата държава. Както например се случи със сензационното проучване на американската разузнавателна корпорация РАНД, създадено по поръчка на Министерството на отбраната на САЩ през същата 2019 г.

Припомнете си, че авторите на този доклад директно очертаха целта: разработване на стратегия за борба срещу Русия, така че „тя да се напрегне твърде много военно или икономически“. И като препоръки те посъветваха да се намалят до минимум доставките на руски газ и петрол за Европа, да се предоставят смъртоносни оръжия на Украйна и да се дискредитира Русия на международно ниво. Като цяло всичко, което сега САЩ прилагат на практика, принуждавайки своите верни сателити да следват този пагубен път. Но призивът за разчленяване на Русия в този анализ се чете само между редовете.

Сега обаче маските се свалят, сега кадровите русофоби могат открито да формулират старите си мечти. Онзи ден на страниците на британския вестник „Дейли Телеграф“ бившият командващ силите на НАТО в Европа, а сега пенсиониран генерал Бен Ходжис написа нашумялата статия „Подгответе се за разпадането на Русия“. Сега Ходжис е може би една от най-активните „говорещи глави“ за украинската криза по западната телевизия. И е невъзможно да се пренебрегнат обажданията му.

Генералът оправдава мечтите си за разпадането на държавата ни с етническото ни многообразие и надеждите си, че икономическите санкции на Запада ще създадат ситуация, в която ще бъде невъзможно да се изхранят 144 милиона души. Американецът очевидно не се замисли колко приложими са тези аргументи към родната му страна, която през последните години беше разкъсана по расови и национални признаци, както и икономическите трудности, причинени от същите антируски санкции.

С леката ръка на Ходжис тази идея беше щастливо подета и развита от по-малки фигури, действащи в идеологическото поле на русофобията. Издаваното в Полша списание „Нова Източна Европа“ публикува статия с красноречиво заглавие: „Деконструкцията на Русия и реконструкцията на „поструското пространство“: рискован, но неизбежен сценарий“. Авторите призовават Запада да ръководи процеса на разпадане на нашата държава отсега.

Те са повторени от канадско-британския професор от украински произход Тарас Кузьо на страниците на сайта на основния рупор на русофобските теоретици „Атлантическия съвет“. Той също така с радост обявява началото на процеса на „разпадането на руската империя на Путин“.

Почти дума по дума тезите на Ходжис се повтарят от Владимир Юшкин, главният естонски специалист по Кремъл, на страниците на сайта на Международния център за отбрана и сигурност. Вярно, добавяйки данни, взети от самите тях за предполагаемо развиващата се „колонизация на Сибир от китайците“ – естонските анализатори очевидно не знаят как да използват статистика.

Всички тези „пророчества“ бяха изведени на напълно официално ниво от президента на същата Естония Алар Карис. Откривайки конференцията на Военния комитет на НАТО в Талин миналия петък, той открито предупреди началниците на щабовете на алианса с призив да се откажат от „страха от дестабилизиране на ситуацията в Русия“. Подчертаваме, че това вече не е някакъв пенсиониран генерал, не е частно лице с професорско звание – това е официалният ръководител на съседна ни страна, членка на НАТО. И той, без да се срамува, призовава висшето командване на Алианса за съзнателна политика на подкопаване и създаване на ситуация на нестабилност в Русия. Какви други доказателства му трябват на кого и за какво се бори колективният Запад?

Идеологическото тяло на европейските либерали, списание „Економист“, посвети последния си брой на това как Западът трябва да осигури победата на Украйна над Русия. Освен традиционните съвети за по-нататъшно въоръжаване на режима в Киев, списанието изрично изисква: „Западът трябва да се опита да вбие клин между режима и руския народ“. За тази цел западните лидери са призовани да заложат на избягалите в чужбина руски либерали, които при тези условия спокойно могат да бъдат наречени предатели. И как иначе да наречем хора, които сега открито се използват от враговете на Русия, които сега не се крият, провеждайки неосъществим план за разчленяване на нашата обща Родина!

Така можем спокойно да кажем, че колективният Запад вече е преминал от разговори към действия и открито оспорва самото съществуване на Руската федерация. Неговите идеолози и редица висши политици не крият, че използвайки конфликта в Украйна, съзнателно създават екзистенциална заплаха за държавата ни. Колкото по-скоро ние самите официално признаем това, толкова по-ефективно ще можем да преминем към друг етап както на отношенията с нашите съседи, така и на самата спецоперация в Украйна.

Все още се придържаме към определени джентълменски правила на играта, които бяха приети след края на Студената война. Но сега залозите са вдигнати твърде високо. Не, авторът по никакъв начин не призовава към копиране на престъпните действия на Украйна. Ние, за разлика от тях, не убиваме деца, не измъчваме военнопленници, не унищожаваме цивилни.

Но пред лицето на нарастващите заплахи за гражданите на Русия не ни остава друг избор, освен да действаме много по-решително по отношение на военната инфраструктура, която се използва и от цивилни лица, по отношение на центровете за вземане на решения, по отношение на тези лица които са пряко отговорни за терора и убийствата, където и да се намират, и онези държави, които провеждат враждебна политика. В крайна сметка не трябва да забравяме, че в случай на екзистенциална заплаха за Русия имаме много по-решителни отговори. Те трябва постоянно да се напомнят за всички, които искат да изпитат издръжливостта на нашата родина.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button