Микроблейдинг
ОБЩЕСТВОУ Нас

Все още не е задържан извършителят на убийството в с. Сенник

снимка: Булфото

Окръжната прокуратура в Габрово разследва убийството на 43-годишния мъж, който снощи беше застрелян пред дома си в севлиевското село Сенник.

Работи се по всички възможни версии. Извършителят все още не е задържан, не е открито и оръжието, с което е стрелял. Адвокатът на убития Мирослав Янков заяви за БНТ, че той е получил заплахи за живота си и е подавал сигнали в прокуратурата за тях.

Снощи малко след 19 часа Мирослав Янков излязъл навън, за да прибере колата в двора на къщата си. Малко след това се чули два изстрела.

Убитият е с богато криминално досие. Съседи разказват, че често е влизал в конфликти с кмета на селото и с полицията. Кметът Момчил Кънчев обаче отрече тези твърдения и заяви, че е избягвал да общува с Мирослав. Адвокатът му заяви, че неведнъж те са се решавали в съда. По думите му в случая вероятно става въпрос за поръчково убийство.

„Не е убийство от битов характер, моят доверител няма своите доброжелатели, но в крайна сметка разследващите са тези, които ще установят обективната истина“, заяви адвокат Радослав Балтов.

Адвокат Балтов допълни още, че Мирослав Янков не е търгувал с наркотици и не е осъждан за това, каквато версия се появи след убийството му. Разследването по случая продължава.

Още новини

Back to top button