Микроблейдинг
СВЯТ

Все повече млади предприемачи в Китай

/NovinarBG.com/ Все повече и повече китайски младежи се впускат в приключението на предприемачеството, за да преследват мечтите си. Този ръст в бизнес ориентираните младежи е благодарение на насърчаващите политики, издадени от правителството, нарастващите инвестиции на страната в образованието и развитието на технологиите и иновациите, стабилното нарастване на доходите и непрекъснатото оптимизиране на пазарната среда.

Сред учредителите на пазарни субекти, регистрирани от 2014г. насам, повече от 5 милиона са студенти или новозавършили. Освен това в творчески индустрии като IT услуги, култура, спорт, развлечения и технологии и иновации, младите хора съставляват половината или повече от работната сила.

За да насърчат повече млади хора да се присъединят към масовото предприемачество и иновациите, местните власти в цялата страна въвеждат редица преференциални политики. Например, някои предлагат на млади предприемачи еднократни безвъзмездни средства, гарантирани заеми и лихвени субсидии. Проектите на ниво провинция могат да получат субсидии, вариращи от 50 000 юана (7 018 долара) до 200 000 юана в някои области. Освен това някои местни правителства субсидират абитуриенти да се включат в програми за професионално обучение и обучение по предприемачество.

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button