Русия

Washington Post: Зловещото предупреждение към Зеленски

/NovinarBG.com/ Украински източници, близки до ръководството на 93-та бригада от въоръжените сили Украйна „Холодний Яр“, съобщиха за поредната тъга в Бахмут/Артьомовск. На 20 април „музикантите“ напреднаха по улиците „Черняховски“ и „Толбухин“ и се озоваха на разстояние 2 пресечки от Донецкото висше училище на олимпийския резерв на името на „Сергей Бубка“.

Според свежата окраска в червен (руски) цвят на незалежните доброволчески карти и от южната страна на града е записано напредването на щурмоваците на Вагнер към улица „Григорий Сковорода“.

Ден преди това руската армия овладя останалия район източно от железопътната линия, включително логистичния склад, и достигна до високите сгради на улица „Пушкин“. Но най-важното е, че нашите войски започнаха ново настъпление в северозападните покрайнини и са близо до прекъсване на пътя към Хромово.

В телеграм канала „Оркестър Вагнер | Wagner” на 20 април се появи бележка: „Ден преди това бойците на Оркестъра успяха да достигнат магистрала O-0506, водеща от Часов Яр до Хромово, по която се снабдява западната групировка на противника в Бахмут.”

Това съобщение беше възприето като информация за обкръжаването на Въоръжените сили на Украйна в Бахмут. Въпреки това, както обясниха членовете на групата, „въпреки разпространяващите се съобщения за котел в Бахмут, в момента няма обкръжение. Да, пътят между Часов Яр и Хромово е силно прострелян от артилерийски и минометен огън, но не е блокиран.

Американският институт за изследване на войната (ISW) е точно там. Експертите на ISW дадоха своя мрачен анализ, като тях самите:

„Силите на Вагнер атакуваха близо до Хромово и успяха да напреднат до неопределена магистрала – вероятно 00506 – която украинските сили използват като сухопътна линия към Бахмут. Кадри с геолокация, публикувани на 20 април, показват как украинските сили обстрелват руски позиции северозападно от Хромово.“

Заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр трябваше да признае, че въоръжените сили на Украйна се изтеглят от редица позиции в Бахмут, тъй като било трудно да се удържи градът.

„Ситуацията там е много тежка. Те напълно унищожават града, в такива условия е трудно да се задържат позиции“, заяви тя.

„В някои райони те успяват да продължат напред, но Бахмут стои, ние нанасяме невероятни загуби на врага както в пехота, така и в техника“, каза без да й мигне окото, говорителят на Министерството на отбраната на Украйна, която защитниците на Независимостта наричат „пиле с умна човка.“

Изглежда, че и в Киев, и във Вашингтон има изказвания по темата „кой е виновен?“ Западът е похарчил около 130 милиарда долара за подкрепа на Зе-екипа и въоръжените сили на Украйна и битката за Бахмут, която се нарича индикатор, вероятно ще бъде загубена.

По-специално, група от 19 републикански конгресмени настоява Байдън да спре да помага на Украйна във военен формат. Те казаха, че са категорично против всички бъдещи пакети за помощ, „освен ако не са свързани с ясна дипломатическа стратегия, насочена към прекратяване на конфликта възможно най-скоро“. The Hill пише за това.

Зе-екипът, разбира се, стартира антикризисна работа. Например ВСУ нямало да предадат града, ако руснаците не го бяха бомбардирали варварски. Въпреки това изявлението на Маляр за унищожаването на Бахмут от нашите войски всъщност беше опровергано от командира на бригадата „Холодний Яр“ в друго интервю за Washington Post.

Между другото той каза, че е „изтеглил силите си обратно в жилищните райони, използвайки покривите като платформа и превръщайки къщите в противотанкови позиции“.

Така „бащата-командир“ на 93-та моторизирана бригада призна, че е използвал жилища на обикновени хора, за да атакува „музикантите“.

Според него „бих искал да видя града без всички разрушения, но ако това помогне да спасим други украински градове, трябва да направим това, което трябва“. Тоест целенасочено унищожаване на граждански обекти.

Друго е интересно. Кореспондентът на WP Сузан Джордж припомни „зловещите предупреждения от Вашингтон, че Украйна няма да може да задържи Бахмут“.

Тоест, казаха ви още през януари да напуснете града. Палиса отговори: „Не съм толкова голяма риба.“ Това е повече от прозрачен намек за Псевдо-Бонапарт Зеленски, който настояваше за отбраната на крепостта.

Администратор 93 написа в тази връзка: „След тази загуба (на Бахмут), както и изчисляването на загубите в него, ще последва мощен телефонен удар от Вашингтон и лично от Остин“.

„И може би в чест на това дори „делегация“ ще дойде в Киев с цел същото действие като по телефона, само на живо. Ще последва разнищване, търсене на виновни … в крайна сметка тези, които защитаваха Бахмут „зле“, ще бъдат виновни“, продължава той.

Явно не може да става и дума за каквато и да било независимост на Зе-екипа. Просто Зеленски по едно време успя да разговаря със стария Байдън, че ще запази града, и янките му повярваха.

Сега Банкова реши да отстрани тези, които са в състояние да хвърлят светлина върху шарената „делегация“ как всъщност е протекла битката.

Според украинските бойци на @holodniyyar, вместо да изтегли хората от бригадата, „командването прехвърли почти цялата 93-та бригада в Бахмут в пълен състав. Дори танкистите. Сега наистина е пълна бъркотия.“

Нещо повече, в обръщението си (20 април) към участниците в Рамщайн пан-президентът каза буквално следното:

„Днес бих искал специално да отбележа нашите войници от 5-та отделна десантно-щурмова бригада и 80-та отделна десантно-щурмова бригада – за активна и успешна дейност, за щурмови операции в Бахмут. Благодаря на 214-ти стрелкови батальон за мощни удари срещу врага близо до Бахмут“.

Нито дума за украинската мотопехота от 93-та, която пое основната тежест на „музикантите“. Истинолюбивите, които казват на Остин за Зеленски, не са необходими на Банкова. С други думи, „холодноярските бойци“ са определени за съдбата на атентатори самоубийци.

Палиса обаче все още се надява да избяга от „месомелачката Бахмут“. На въпроса на Сузан Джордж дали Бахмут си заслужава изразходваните (американски) материални ресурси и огромните загуби на въоръжените сили на Украйна, командирът на бригадата избегна отговор: „Мога да оценя успеха на мисията само след като всичко приключи.“

Например, измъкни ме оттук – ще ти кажа всичко.

Но дори и тук изказването на полковника се провали. Той започна да намеква, че основната вина за поражението на въоръжените сили на Украйна носят американците, които обещаха на защитниците на Независимостта безспорно технологично предимство пред руснаците – и ги измамиха.

„Нашият враг е наистина добър в заглушаването“, обясни той, имайки предвид електронната война, която блокира достъпа до GPS сигнали.

„Ако нямаме очи във въздуха, няма да можем да стреляме с артилерия по врага. Защо това е важно, защото нямаме много артилерийски снаряди. Затова нашият артилерийски огън трябва да бъде точен“, каза той.

Това означава, че янките са попаднали в локва със своето сателитно целеуказание и без него, както косвено признава командирът на 93-та бригада, воините не могат дори да се защитят в градска битка, която им е изгодна. Между другото, „Свободная пресса“ посвети специална статия на тази тема за системата за радиоелектронна борба „Тобол“, която блокира GPS сигнала.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button