БизнесЗДРАВЕОБЩЕСТВОПОСЛЕДНИСВЯТ

ЯДОСАНИ РУСНАЦИ БИЯТ QR КОНТРОЛИРАЩИТЕ ОРГАНИ

Системата за QR кодове се срива в Русия. Хората масово копират паспортите

Руското правителство все още планира да приложи крайно непопулярен закон за QR кодовете в цялата страна, но превръщането му в реалност може да не е осъществимо. В някои региони, където вече има QR кодове, властите по същество напълно се отказаха от прилагането им. Ядосаните руснаци бойкотират, заобикалят и дори бият контролерите. Няма принудително изпълнение в Казан

На 22 ноември 2021 г. Казан, столицата на федералната държава Татарстан, стана първият руски град, който изисква QR кодове в обществения транспорт.

Тази мярка обаче доведе до тотален хаос – автобусите закъсняваха повече от 20 минути, тъй като гидовете имаха затруднения при проверката на QR кодовете, а също така имаше съобщения за разгневени пътници, предизвикали сбивания.

Днес изглежда, че Казан по същество се е отказал. QR кодовете все още се изискват официално в обществения транспорт, но регламентът не се прилага смислено.

В началото на декември 2021 г. Иля Зотов, член на Обществената камара на Руската федерация (нещо като контролната комисия на парламента) и председател на Всеруската асоциация на пътниците, реши да проучи как на практика работи режимът на QR кодовете в Казан.

Неговите открития бяха изключителни:

„Пътувах на 4 различни автобусни линии, 1 тролейбусна линия, а също и в метрото. Какво всъщност видях?

– Никой не поиска QR кодове на 4 автобусни линии

– на тролейбусната линия ме попитаха дали имам код, казах да (което е вярно), но никой не искаше да го покажа

В метрото QR кодовете се проверяват при влизане в станцията, но можете да покажете всеки код (роднина или семеен). Никой не проверява дали кодът наистина ви принадлежи.“

Иля Зотов каза още, че до 70% от пътниците не спазват регламента за задължението за носене на воал. Какво означава това? Тези мерки може да са лоши:

„Стигнах до извода, че това преструване не е необходимо. Би било по-добре властите на Татарстан да признаят това честно и да премахнат QR кодовете в градския транспорт.“

Прилагането остава неадекватно. На скорошна конференция „Доктори за истината“ в Москва, журналист говори с активист, който също каза, че наскоро е пътувал няколко пъти в Казан с автобус, без да се налага да се доказва с QR код.

Коя професия в Русия е най-опасната?

Един от най-големите проблеми с проверката на QR кодовете в Русия е, че могат да ви намушкат с него.

На хартия може да изглежда като индустрия с голям растеж, но наистина ли си струва лошата заплата и постоянната заплаха от битка? Така например в края на ноември sbs-cart в търговски център в Казан беше ранен с нож в ръка, след като призова мъж да се докаже с QR код.

Оказва се, че в някои части на Русия насилствената съпротива срещу QR кодовете е изиграла ключова роля за пълното им премахване.

Местните медии в град Алтай съобщиха, че градът отменя налагането на QR кодове в местните търговски центрове, отчасти поради „много агресивно поведение на гражданите спрямо регулацията“.

Според един от управителите на мола двамата инспектори са били презаредени през първите десет дни след въвеждането на системата за контрол на ваксините в Алтай.

Подобни съобщения се съобщават и от други части на Русия.

Бунтът на търговците в Санкт Петербург

Собственикът на ресторант Александър Коновалов притежава няколко заведения в града. Миналия месец той каза, че няма да спазва разпоредбите относно изискването за QR кодове.

Както той заяви:

„Въвеждането на QR кодове, разпределянето на номера като в концентрационен лагер е фашизъм. Притежавам повече от 200 заведения, включително барове, наргилета, пекарни и салони за красота. QR кодовете няма да се изискват във всички мои бизнеси.

Проверките идват при нас от време на време, но ние просто ги игнорираме. Така че пуснете ги.“

Той казва, че все още не е глобен за неспазване на разпоредбите за „обществено здраве“.

Междувременно десетки жители на Санкт Петербург заведоха колективен иск срещу града с искане за премахване на режима на QR кодовете.

Политическата партия „Единна Русия“ настоява за въвеждане на QR кодове в цялата страна

Интересното е, че Обединена Русия на президента Путин продължава да игнорира огромното противопоставяне на хората срещу законодателство, което ще въведе задължителни QR кодове на национално ниво в много области на обществото.

„Партия „Единна Русия“ частично подкрепя QR кода на обществени места, който ще бъде предмет на по-нататъшна проверка“, се казва в изявление на Владимир Василиев, председател на една от фракциите в Думата (руския парламент) на 13 декември 2021 г.

Седмица по-рано беше публикувано изявление, че Думата е оттеглила части от закона за QR и кодовете за влак, но по-късно се оказа малка неточност.

Тамара Фролова, член на партия „Единна Русия“, член на Думата и член на медицинската комисия, каза:

„Що се отнася до въвеждането на QR кодове в транспорта, този закон не беше свален от дневния ред, а само изпратен за преработка. Подробностите в момента се преглеждат и финализират.

Като лекар и народен представител съм убеден в необходимостта от запазване на рестриктивни противоепидемични мерки, за да се предотврати увеличаването на мобилността.

Татяна Алексеевна Голикова (министър на труда и социалните въпроси) дойде в Думата и отговори на въпроси и обясни подробно.

QR кодовете ще се прилагат на обществени места. Единствените изключения ще бъдат хранителните стоки и аптеките. Ще са необходими QR кодове за влизане във всички други обществени места. Това означава ресторанти, театри, музеи и търговски центрове.

Заключение

Какви всъщност са тези кодове за общественото здраве? Може ли някой да обясни това? И защо Обединена Русия продължава да показва очевидно политическо самоубийство?

Всичко е много странно.

Както казахме миналия път, руското правителство вероятно ще трябва да организира фалшива извънземна инвазия, за да накара хората да приемат цифровата Ausweis (нацистка карта).

Дотогава руснаците ще продължат да използват QR кодове, отделени от пералните машини, за да получат достъп до местните си търговски центрове.

Това е Русия.

И да се надяваме, че Словакия ще бъде същата, ако коронните нацисти продължат своите престъпления на сегрегация и потисничество.

Системата за QR кодове се срива в Русия. Хората масово копират паспортите.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button