Микроблейдинг
ОБЩЕСТВОУ Нас

За първи път от началото на войната: Путин събра в Кремъл ключови фигури от руското ръководство, за да…

За първи път от 21 февруари насам руският президент Владимир Путин събра постоянните членове на Съвета за сигурност на среща на четири очи.

„Днес имаме планиран въпрос: Министерството на извънредните ситуации предлага да обсъдим въпроси за подобряване на гражданската защита. Да започнем да работим“, каза Путин в началото на срещата.

От снимки, публикувани на официалния сайт на президентството, става ясно, че срещата се е провела в Кремъл.

На нея са присъствали почти всички ключови фигури от руското ръководство – Валентина Матвиенко, председател на Съвета на Федерацията, Вячеслав Володин, председател на Държавната дума, Дмитрий Медведев, заместник председател на Съвета за сигурност и бивш президент и премиер на Русия, Николай Патрушев, секретар на Съвета, Владимир Колоколцев, министър на вътрешните работи, Сергей Лавров – външен министър, Сергей Шойгу, министър на отбраната, Александър Бортников, председател на Антитерористичния комитет, Сергей Наришкин, ръководител на Службата за външно разузнаване, Сергей Иванов, специален представител на президента и Александър Куренков, министър на извънредните ситуации.

За последен път заседание на Съвета за сигурност в присъствен формат се проведе в Кремъл на 21 февруари. На него се обсъждаше въпросът за признаването на Донецката и Луганската народни републики. След срещата Путин призна независимостта им, а три дни по-късно, на 24 февруари, обяви началото на „специалната военна операция“ в Украйна.

Още новини

Back to top button