СВЯТ

„За Сеул е време да рискува“: САЩ подготвят Южна Корея за „една война и половина едновременно“

/NovinarBG.com/ Изглежда, че е време Сеул да плати сметките си. След като сте съюзник на САЩ, няма как да се разхлабвате.

Южна Корея е длъжна да „поеме малък риск“ и да изпълни своята роля, за да възпре „китайската агресия срещу Тайван“. И в същото време бъдете готови да предприемете действия срещу КНДР и да устоите на икономическия натиск на Пекин.

Такава незавидна роля беше предложена на Сеул от Патрик Кронин, ръководител на отдела за сигурност на Азиатско-тихоокеанския регион в института Хъдсън, в интервю за The Korea Herald.

Ако цел номер 1 на стратегията за национална отбрана на администрацията на Байдън е да разубеди Китай да използва сила срещу Тайван, тогава Южна Корея трябва да признае това за своя основна цел като съюзник на САЩ“, каза безапелационно Кронин.

Това означава „едновременна готовност на Южна Корея за война и половина“. Тоест до пълномащабен конфликт с КНДР, ако тя се намеси в историята на Тайван, и да подкрепи самия Тайван, включително за „разбиване на блокадата“ и прехвърлянето на оръжие.

Изглежда, че е време Сеул да плати сметките си. Тъй като сте съюзник на САЩ, няма ках да се разхлабвате. Винаги ще ви дадат някоя мръсна и смъртоносна работа, която не можете да откажете.

Гарантът за подчинение на страната е американският окупационен контингент в Южна Корея с численост 28,5 хиляди души.

Неслучайно, както отбелязва The Korea Herald, новият президент на страната Юн Сок Йол недвусмислено избра страната на Съединените щати на фона на нарастващото съперничество между Вашингтон и Пекин и „показа стратегическа яснота, като се отказа от балансираните действия на своя предшественик“.

Стратегическа яснота“ показаха и южнокорейските власти, когато решиха, по искане на САЩ, да доставят на Украйна оръжие и боеприпаси. Според президента на Руската федерация „това ще разруши отношенията“ между нашите страни.

Както можете да видите, Съединените щати мобилизират своите съюзници с всички средства, за да поддържат глобалното господство. Тяхната кампания за извиване на ръцете на партньорите им започна с антируския фронт в Европа и сега достигна до антикитайския фронт в Индо-тихоокеанския регион.

Публикацията на The Korea Herald е страхотно напомняне за това коя е в очите на Съединените щати южнокорейската „напреднала демокрация“, производител на популярни автомобили и домакински уреди. Пушечно месо срещу Китай, нищо повече.

Превод: ЕС

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button