Русия

„За украинците е по-добре да бягат в Русия“: Докъде ще стигне Зеленски в заплахите към Запада и какво ще бъде „окончателното решение“?

/NovinarBG.com/ Политологът Безпалко: Украинските бежанци могат да бъдат спасени само в Русия

Украинският президент Владимир Зеленски заплаши Европейския съюз с „неочаквана“ реакция от страна на украинските бежанци в страните от ЕС, ако Западът намали помощта за Украйна и се държи неадекватно спрямо милиони бежанци от Незалежната. Украинският лидер изрази заплахата си в интервю за The Economist и CNN.

– Орязването на помощта ще създаде рискове за Запада в собствения му двор. Невъзможно е да се предвиди как ще реагират милиони украинци в европейските страни на факта, че страната им е изоставена… – каза Зеленски.

Лидерът на Незалежная отбеляза, че досега украинците в Европейския съюз са се „държали добре“ и като цяло са „много благодарни“ на страните, които са ги приели, но Старият свят трябва да се държи по-внимателно и да не „натиква тези хора в ъгъла.”

По радио „Комсомолская правда“ разговаряхме с Богдан Безпалко, член на Съвета по междуетнически отношения при президента на Руската федерация.

ХИТРОСТТА НА ЗЕЛЕНСКИ

– Зеленски започна да прави панически изявления – или все пак обмислени?

– Започна да твърди очевидното – че никой не трябва да очаква хепиенд от неговия режим. На фона на изказванията на привидно сериозни дипломати и политици от Стария свят, които от няколко дни говорят едно и също. Тонът е следният: бърза победа определено няма да бъде възможна – и затова би било добре по някакъв начин да замразите конфликта сега. За да може пак да се напомпа Украйна с оръжия и наемници.

– Какво можете да кажете за изявлението на Зеленски за възможен бунт на украински бежанци на територията на Европейския съюз?

– Тази заплаха е напълно нелепа. Властите на повечето европейски страни могат да сложат на място всички тези украински бежанци с едно движение на китката. Вижте само какво направиха френските власти със собствените си жълти жилетки. И си спомнете как американските власти се справиха с движението „Окупирай Уолстрийт“.

Все пак там никой с никого не се е церемонил! Още повече, че в Европа няма как да бъдат „внимателни и предпазливи“ с хората, които нямат права на гражданство. И ако това се случи скоро (между другото, възможно е за голямо удоволствие на Зеленски) – всички тези украински момчета ще бъдат грабнати под мишниците, качени на „влак-параход“ – и изпратени в Незалежна Украйна. За да станат механик – водачи на Leopards, Abrams и Bradleys. Киев има остра нужда от хора.

ЕВРОПЕЙСКИТЕ „МАНЕВРИ“

– Пушечно „европейско“ месо за Зеленски?

– Със сигурност. Но Зеленски се нуждае от много от Запада. Той иска да направи и президентските избори с европейски и американски пари и да бъде избран на тези избори с всички преференции за себе си. И още много други неща иска. Освен това, иска да получи всичко почти едновременно.

– Ще се получи ли?

– Дали ще се получи или не – близкото бъдеще ще покаже. Например Полша и Ирландия внимателно започнаха да изпращат уведомителни писма на „своите“ бежанци, че би било хубаво да се върнат в родината си възможно най-скоро – за нейната защита. От гледна точка на Киев това е както лост за натиск върху западните „съюзници“, така и основателна причина да поиска нов транш военна помощ. Зеленски за пореден път показва какъв „разностранен“ политик е той. Имайки всякакви „законни основания” да оказват натиск върху Запада за постигане на краткосрочните си цели.

КЪДЕ ДА БЯГАТ БЕЖАНЦИТЕ

– Какво да правят украинските мъже бежанци в Европа, които четат за баталиите около съдбата им и се чудят къде да отидат?

– Те трябва да вземат билети за автобусите Варшава-Калининград и след това да се преместят някъде по-навътре в Русия. Би трябвало вече да са разбрали, че, като в приказката, тръгнеш ли наляво ще станеш пушечно месо, тръгнеш ли надясно ще станеш остарбайтер.

И единственият гарантиран начин през идващата зима да не попаднете под куршума или под ботуша на експлоататор е Русия, където ще ви нахранят и напоят, ще ви дадат жилище и работа. И да, работата на руски строителен обект е по-добра от разминирането на полета в Запорожие с тялото ви.

ПРОСТО БЛЪФ

– Докъде може да стигне Зеленски в „заплахите“ си към Запада относно бунтовете на украинските бежанци?

– За Зеленски максималният срок във времето за неговите маневри сега е една година. Провалът на неговото „контранастъпление“ вече е очевиден за всички в Европа и Америка. И вероятно Западът ще планира да „размрази“ Зеленски през пролетта на 2024 г., заедно с президентските избори в Украйна. От април 2024 г. до октомври 2024 г. Киев, с подкрепата на Брюксел и Вашингтон, отново ще се опита да „превземе инициативата“. С получаването на американски изтребители и ракети земя-земя с голям обсег. Но след провала на всички тези действия, при използването на тези оръжия, ще дойде „моментът на истината“.

– Ще трябва ли Западът да вземе „окончателно решение“?

– Да. Или да влезе в пряка конфронтация с Русия (за което той не е готов не толкова финансово и военно-технически, колкото морално), или да се договори твърдо с Москва и да си раздели сферите на влияние в териториите на бившата държава Украйна.

Превод: ЕС

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos“ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h“ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта https://www.novinarbg.com .

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button