Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi
Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИ

За затвора: Мангъров виновен за нападенията над лекари вчера и днес от лумпени на Възраждане

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лекар е нападнат в кабинета му – обиждан, свален на пода и душен. Обяснението за агресията – ваксинирал пациент, който след време починал.

Новината е от вчера.

Ден по-рано доцент Атанас Мангъров обясняваше на живо от телевизионния екран как в България има починали 564 души от ваксините. (Разбирай ваксините не спасяват човешки животи, а убиват). Без никакви доказателства.

Връзка между нападението и думите на Мангъров може и да няма, но съвпадението е притеснително.

Инфекционистът, противник на COVID ваксините, отново излиза сякаш от временната сянка, в която беше поставен, и се връща с нови сили под светлината на прожекторите.

Доц. Мангъров е част от работна група от страната на „Възраждане“, която заедно с експертите на правителството, ще спори и обсъжда мерки, ваксини, зелен сертификат.

Добра идея ли е това?

Според премиера Кирил Петков така антиваксъри и сие нямало да се капсулират, щели да се почувстват изслушвани и представени. Едва ли не се очаква те да бъдат убедени от специалистите и рязко да променят публичните си възгледи (щото при някои от тях има опасно раздвоение по отношение на епидемията и ваксините между убежденията им пред хора и насаме). Вероятно Петков си представя, че като вкара „Възраждане“ и съмишленици в подобен тип диалог той ще успее да ги приобщи, претопи или поне притъпи. Може някъде и в учебниците за разрешаване на конфликти така да пише.

Но е съмнително колко този план може да свърши работа. И доколко работят аргументите на здравия разум срещу фанатизирани хора, при това снабдени с парламентарно представителство и умело използващи социалните мрежи.

Всъщност не получават ли така нова легитимация, не им ли се влива нова сила? И няма ли Петков да бъде надхитреният?

Да си спомним, че медийната звезда на педиатъра инфекционист (дотогава просто с реноме на добър специалист ) изгря ярко със силно критикуваното хрумване на бившия премиер Бойко Борисов за алтернативен на НОЩ орган за пандемията. Така още в началото сред хората се породиха съмнение, раздвоение и несигурност, щедро подхранвани от търсенето на „другата гледна точка“, особено в тв ефир.

За известно време към края на м. г. Мангъров, който в нахъсаното си желание да доказва своята „правота“ и да брани новопридобитата си „революционна“ слава, стигна до интересни избори – кандидат-депутат от АБВ, сега съветник на „Възраждане“, беше поизчезнал от екраните.

Създаването на работна група обаче изглежда като възобновяване на темата за алтернативността на фактите и подхранва с нов импулс съмненията в и без това твърде разделеното общество.

А Мангъров се завръща още по-краен и разпространява твърдения, които не може да докаже, фалшиви новини (както ги определи д-р Александър Симидчиев). Не му е за първи път. През септември 2021 г. от две болници открекоха негово обвинение за починал ваксиниран пациент. Сега макар и с два дни закъснение от здравното министерство също опровергаха пряко насаждащото му страхове изказване, че ваксините са убили над 500 души в страната.

Как действа този тип пропаганда на и без това колебаещите се и неискащи да се имунизират българи е лесно да се прогнозира.

Кирил Петков има големи планове за разширяване и ускоряване на ваксинацията. „Завръщането“ на доц. Мангъров няма много да помогне на тези амбиции.

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button