Микроблейдинг
ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Захариева разкри защо спекула мори джоба на Българите, даде решение

Киев знае кой какво прави в България. Не стои добре България с противоречивите изказвания у нас. Това заяви Екатерина Захариева,  депутат от ГЕРБ и бивш правосъден министър, в ефира на bTV.

„Путин няма да се откаже.

Той се подготвя. Всяка техника трябва да дойде сега, не да чакаме решения. Не трябва да се бави военната помощ за Украйна”, категорична е тя.

По повод идеята на „Демократична България” за процедура по импийчмънт на президента Румен Радев, тя заяви: „Мисля, че те се опитват да върнат част от избирателите си, които се разочароваха, че Радев беше избран за втори мандат. Те отказаха в правителството, което отказа да изпрати оръжие на Украйна.”

„Хората ги интересува инфлацията, миграцията. Когато има слаба държава, случва се спекула, престъпниците се мислят за безнаказани. Трябва да си върнем силната държава”, смята тя.

„Магнитски” не е срещу политически партии. Не е приятно, че се случва преди избори, и че изобщо има български граждани в този списък.

Не знам дали законопроектът на Крум Зарков ще върне доверието на САЩ в нас. Доверието в съдебната система е изключително ниско – и в съда, и в прокуратурата. Използването и на съдебната система за политическа реторика добавя към това недоверие. Ние го подкрепихме на първо четене, просто нямаше време за второ.

Още новини

Back to top button