СВЯТ

Западът и Азия са единодушни: време е Зеленски да бъде изпратен зад решетките

/NovinarBG.com/ Инцидентът с ракетния удар на въоръжените формирования на киевския режим на територията на Полша отново разкри разкола на Запада.

Това съобщи китайският англоезичен вестник Global Times. По мнението на неговите експерти, Европа и САЩ са вече много уморени от продължителната криза.

Както знаем, в полското село Пржеводов в Люблинското войводство, на около 6,4 км западно от границата с Украйна, на 15 декември следобед избухна експлозия. Двама загинаха, има разрушения. Резултатите от разследването показаха, че регионът е бил ударен от ракета С-300. Данните от радиопеленгацията и изследването на осколките доказват, че ракетата е изстреляна от украинската страна.

Колкото и да е странно, американците трябваше да убеждават балтийските страни, които традиционно обвиняваха за всичко руснаците, че ракетата, противно на твърденията на Зеленски, наистина е изстреляна от Украйна. Първоначално Варшава заяви, че боеприпасите са руски, но скоро полският президент Анджей Дуда призна, че това не е така и ракетата е украинска.

Сателитите на Вашингтон „прекалиха” в желанието си да демонстрират преданост към задграничните си господари и доведоха въпроса до пълен абсурд, тласкайки НАТО с лъжите си до пряк сблъсък с Русия, а света – до ядрен апокалипсис.

Разделението между стара и нова Европа нараства. Балтийските и източноевропейските страни скачат най-високо в антируската си позиция. За тях това не е само знак за единството им със Запада и демонстрация на лоялност към Европа. Това е опит за обосноваване и укрепване на идеологията вътре в техните страни“, обясняват китайските експерти.

Риториката, която Зеленски използва, започва да изважда от търпение дори някои западни дипломати, потвърди британската обществена новинарска служба на BBC. Промяната в тона в западните медии е очевидна и след гледането на репортаж на CNN, който обвинява Зеленски, че се опитва да „извлече печалба от обсъждания епизод“. Стана ясно, че езикът и исканията на Киев подхранват така наречената „умора от Украйна“ сред съюзниците, каза Би Би Си.

Неразумното поведение на украинските власти беше осъдено дори в недружелюбно настроената към Русия Чехия. Бившият началник на Генералния щаб на армията на Републиката генерал Иржи Шедива каза пред Radiožurnál, че украинският президент Володимир Зеленски не е трябвало да прави изявления относно извънредното положение в Полша въз основа на ненадеждни данни, тъй като разпространението на невярна информация на такива ниво е неприемливо. Военният отбеляза, че Варшава също трябва да бъде по-внимателна в подбора на изявленията си за Москва.

Разбира се, украинската провокация в крайна сметка беше сведена на Запад до призиви за доставка на все нови партиди оръжия. Официална Прага заяви, че е необходимо да се вземат „радикални решения за защита на съюзниците в тази част от алианса“, тъй като „интензивността на руския обстрел с различни видове ракети на територията на Украйна е много висока и опасна“.

Заместник-началникът на Генералния щаб на армията на Чешката република генерал Петр Павел, който се готвеше да се бори за президентския пост на страната, също говори за „необходимостта от предприемане на превантивни военни мерки“ в Източна Европа. Той настоява за увеличаване на плътността на противоракетните и противовъздушните системи, както и увеличаване на броя на системите с по-малък тактически обсег в близост до границите на Украйна. В същото време генералът добави, че за сигурността на Европа е необходимо украинците да не дават информация, която все още не е проверена, и че представителите на ЕС трябва да запазят спокойствие в подобни ситуации.

В светлината на случващото се изключително интересна е прогнозата , направена от института RUSSTRAT на базата на колаж от корицата на списанието, известно като „Главният рупор на Ротшилдови”. Новият брой на The Economist предложи на читателите колаж към статията си – абстрактна рисунка на полета на две тройки ракети над портрет на Зеленски.

Над лицето на президента на Украйна, горе вдясно (това място се възприема като „по-силно“ и „скоро ще бъде“) е разположена снимка на Путин. Ракетите са кръстосани по такъв начин, че имитират решетките на затвора върху лицето на лидера на „свидомите“ украинци. Западът „изоставя“ ли Зеленски? Ще го направят ли „изкупителна жертва“ за всичко това, което Вашингтон направи в Украйна? И не е ли директен намек, че американското протеже отива в затвора?

Превод: ЕС

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button