ПОСЛЕДНИ

Запечатаха редакцията на „Труд“ и иззеха сървъра, Блъсков отказа да напусне

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Напрежение в редакцията на вестник „Труд“. Малко след 10 часа тази сутрин полиция и служители на Министерството на културата и областната управа влязоха в редакцията на вестника, въпреки отпора на хигиенистката.

„В момента някакви хора тук са дошли, не ги познавам, и нещо искат, сега ще разберем“, каза сутринта собственикът и главен редактор на „Труд“ – Петьо Блъсков.

Диета без глад

Според него държавата оказва политическа репресия. А според Министерството на културата, чиято собственост е сградата, договорът е прекратен, има и неплатени сметки.

„Неплащането на консумативи, неплащането на наеми, както и желанието на Министерството на културата да премести в тази сграда НИНКН“, обясни секретарят в Министерството на културата Елена Николова.

Вие сте от вчера и сте поръчков човек. 130 000 лева са дължими, обаче Министерството на културата не си мръдна пръста да ги поиска„, обърна се Блъсков към съветника на министъра на културата Светослав Трайков.

От министерството представиха заповед за изземване. Помещенията бяха запечатани, по обяд сървърът на редакцията беше иззет, но главният редактор отказа да напусне.

Проверка по рама

„Да дойде да ме изнесе полиция, това е гражданско неподчинение“, настоя Блъсков и определи действията като държавна репресия.

Игра на Богове -Възходът на падението

Заповедта за напускане на сграда е била издадена на 12 ноември и връчена на 16-и. Срокът, до който вестникът е трябвало да напусне сградата, е бил 26 ноември.

Сменени бяха ключалките на вратите в редакцията, а помещенията отново ще бъдат ползвани от Министерството на културата.

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още новини

Back to top button