Микроблейдинг
ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Засега “Ел Би Булгарикум“ задържа цените на млечните продукти по-ниски

На настоящия етап цените на млечните продукти ще останат по-ниски с 30% за сиренето и кашкавала, за да се види какво е финансовото състояние на дружеството за отстъпките и доколко са рентабилни за компанията. Това каза новият директор на „Ел Би Булгарикум“ Владимир Русев пред bTV, след като бе уволнен предшественикът му Николай Маринов.

Владимир Русев увери, че в магазинната мрежа няма трайни продукти в компрометирано качество. Той се закани още да направи управлението на „Ел Би Булгарикум“ много по-прозрачно.

Русев обаче очаква да има загуби за предприятието заради некачествените продукти. И уточни, че вече не е член на „Има такъв народ“ (ИТН) още от 46-то Народно събрание.

Той увери, че ще направи всичко възможно да подобри условията на работа в предприятието и цените на млечните продукти да се задържат с отстъпка. За производството на килограм кашкавал са необходими 10 литра суровина. В базата на дружеството във Видин има плесенясал кашкавал и той ще бъде отстранен, уточни още Русев.

Русев посочи, че бившият директор на дружеството Николай Маринов е правил порочни практики още от самото начало на своето управление. Той не знае и защо „Ел Би Булгарикум“ под ръководството на Маринов е сключвало договор с унгарски фирми за преработка на мляко, при положение, че в България има много български фирми.

„Първото нещо, което ще направя, е да развържа съвета на директорите и ще върна компетенциите в колективния орган за взимане на решения – за доставчици, суровини и определяне на цени на млечните продукти“, закани се новият шеф на дружеството.

Владимир Русев увери, че в магазинната мрежа няма трайни продукти в компрометирано качество. Той се закани още да направи управлението на „Ел Би Булгарикум“ много по-прозрачно.

Русев обаче очаква да има загуби за предприятието заради некачествените продукти. И завърши с това, че вече не е член на „Има такъв народ“ (ИТН) още от 46-то Народно събрание.

Още новини

Back to top button