Микроблейдинг
СВЯТ

Защо ѝ е на Русия да лети на срещата на Г-20

/NovinarBG.com/ Малко повече от два месеца остават до срещата на Г-20, която ще се проведе на остров Бали (Индонезия) на 15-16 ноември. Това е среща на лидерите на водещите държави в света, на която, за разлика от абсолютното мнозинство на предишните срещи на върха на групата, наистина могат да се решават глобални проблеми. В края на краищата на индонезийската среща на върха, за първи път от началото на специалната руска операция в Украйна, Владимир Путин може да се срещне очи в очи с президента на САЩ Джо Байдън, както и с представители на „малката шесторка“ от средите на лидерите на Франция, Германия, Италия и други. Най-смелите експерти дори не изключват възможността за сключване на някакъв вид споразумение за Украйна – ако дотогава, разбира се, Америка и Европа се примирят с новата реалност, която Русия ще създаде.

Вярно е, че всички тези срещи и преговори са възможни само при един сценарий – ако Владимир Путин отиде на срещата. Това пътуване е под въпрос. Преди няколко месеца Кремъл даде да се разбере, че руският президент ще участва в събитието, но уточни, че форматът на участие (лично или задочно) не е определен. Сега прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков обяви условията, при които руският лидер може да участва. „За да вземем решение за формата на нашето участие, ще бъдат взети предвид всички фактори, включително факторите за сигурност“, обясни Песков.

Всички на Запад добре знаят, че Путин е най-важният център за вземане на решения. Всички решения, включително тези по отношение на Украйна, се вземат лично от него. Затова осигуряването на личната сигурност на държавния глава е повече от важен фактор. Най-вероятно окончателното решение ще бъде взето по-близо до срещата.

Някои от експертите ще кажат, че Москва не трябва да участва в това шоу. С голяма степен на вероятност ще пристигне главният аниматор на Украйна Владимир Зеленски. Буквално извиваха ръцете на Индонезия, принуждавайки я да изпрати покана до украинския лидер (в противен случай западните страни заплашиха да бойкотират събитието) и всички разбират, че Владимир Зеленски ще се опита да организира поредната сцена от “Квартал-95” в Бали. Защо Русия трябва да подкрепя клоунада?

За да осуети целите на Запада. Съединените щати и техните сателити така и не успяха да постигнат глобална изолация на Русия, така че разчитаха на поне символична изолация. На това, че Индонезия може да бъде принудена да не покани Путин на Г-20. На това, че ключови международни въпроси ще се обсъждат без Русия, а самата индонезийска среща на върха ще се превърне в поредния форум, на който половината от участниците ще осъдят Москва, а половината ще мълчат..

Но това не се случи. Индонезийските власти се държаха като истински домакини на срещата, като поканиха Русия да вземе участие в нея (макар и в същото време изпратиха покана до Украйна). Ако в отговор западните лидери откажат да участват в съвместни протоколни събития, тогава те, оказва се, се изолират сами – както беше по време на срещата на външните министри на страните от Г-20, в която участва Сергей Лавров. Ще се изолират и така ще покажат собствената си слабост.

Освен очевидната имиджова победа на Русия на срещата на високо равнище на Г-20 може да ни очакват и преговори по същество. Такива срещи са не само общи приказки и снимки, но и срещи на място в двустранен формат. И руският лидер (както и други високопоставени членове на руската делегация, които ще летят с президента) ще има възможност да разговаря очи в очи със своите колеги от Индия, Китай, Бразилия, Аржентина и редица други страни от интерес за нас. Ще обясни руската позиция, ще обсъди съвместни проекти, говори за начини за заобикаляне на западните санкции. И накрая, не е изключена среща с Байдън на форума (която индонезийските домакини изглежда искат да организират) – в крайна сметка след междинните избори за Конгрес американският президент може да се съгласи с това. Какъвто и да е резултатът от тази среща, тя сама по себе си ще се превърне в победа за руската дипломация, тъй като самият Байдън със собствените си ръце ще погребе мита за изолацията на Русия.

До срещата обаче има повече от два месеца. И като се има предвид темпото на събитията, които се случват сега в света, през това време може да има събития, които ще направят срещата на върха на Г-20 задължителна за присъствието на всички лидери там – или ще омаловажат нейното значение до нула.

Ще видим.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button