СВЯТ

Зеленски изкара от нерви дори Байдън: Киев е в паника – никой не вярва на лъжите за ракетите в Полша

/NovinarBG.com/ Байдън каза, че думите на Зеленски за ракети в Полша не са доказателство

Американските „крепостни“ решиха да спорят с „украинския пан“ – така се развива сюжетът с „приземяването“ на украинските С-300, които не излязоха в орбита и дори на необходимата траектория, след което елиминираха трактор в Полша и убиха двама местни мирни селяни. Но Киев няма да остави това просто така.

Даже ако ракетите са украински, пак Русия е виновна?

Беше прекрасна история. Припомнете си, че веднага щом стана известно, че някакви ракети (или ракета) разпръснаха тора от ремаркето на полски трактор, като в същото време го обърнаха, Зеленски невъобразимо се развесели и направи истерично патетична реч.

Днес се случи нещо, за което предупреждаваме отдавна. Терорът не се ограничава до държавните ни граници. Руски ракети удариха Полша, каза Зеленски, сменяйки една непрана тениска с по-свежа (или по-малко замърсена) и говорейки директно на Полша и „международната общност“, заобикаляща Украйна. – Терорът няма да освободи хората! Русия се противопоставя на света. Русия тероризира нас и всеки, до когото стигне. Ще направим всичко, за да я спрем!

Веднага наблизо се появи външният министър Дмитро Кулеба, който също поиска „твърд отговор“ и „решителни действия“. Присъединиха се и „съюзниците“ от Балтика, които по традиция не пропускат да излаят от прага като страхливи мелези. По-специално, Латвия и Естония се появиха в челните редици на провокаторите и стрелците, които настояваха да се обуздае Русия и незабавно всички да се притекат на помощ на Украйна. Пътьом, като водят със себе си още няколко от същите „значими” в световен мащаб „млади европейци”.

И какво разочарование изпитаха всички, когато чуха от Байдън и американски служители, че ракетите не са руски, а украински. В Киев това беше възприето буквално като предателство към „висшите идеали на демокрацията“ и западните ЛГБТ ценности.

Изглежда, че отричането на Зеленски, че падналите в Полша ракети са на Русия, буквално го докара до ридания. Не помогна, че, утешавайки го, европейските лидери и дори генералният секретар на НАТО Столтенберг, който се присъедини към тях, казаха на лековерната публика, че няма значение кой точно е изстрелял ракета срещу Полша, Русия все още е виновна. Волдемар Зеленски моментално се превърна в капризен комик, чиято реприза не предизвика нито аплодисменти, нито смях от публиката в залата, и започна да отстоява позицията си. Вече почти го смачкаха, но не помръдна и сантиметър.

Киев учи американския президент

Байдън вече съвсем логично заключи, че съдейки по траекторията (без съмнение той получи напълно ясен доклад по този въпрос от американската армия), ракетите, паднали в Полша, не са изстреляни от руснаците. Но Волдемар от Киев не помръдна и на йота.

– Не се съмнявам в докладите на командващия ВВС и на главнокомандващия Залужни, че това не е нашата ракета или не е нашият ракетен удар, гордо заяви Зеленски и за по-убедително, с апломба на победителя добави: – Нямам причина да не им вярвам, минах през цяла война с тях!

Някак забравяйки, че военните действия изобщо не са приключили и по някаква причина не си спомня, че той с тях не е „горял в един танк“. След като съвсем обърка конците, основното оръжие на украинското външно министерство Дмитро Кулеба изкочи в защита и подкрепа на Зеленски.

– Русия лансира конспиративна теория, че украинска ПВО ракета уж е паднала на територията на Полша. Това не е вярно, – каза лицето и гордостта на украинската дипломация и „препоръча“ на съмняващите се. – Не е вярно. Няма нужда да поддаквате на руската пропаганда или да разпространявате нейните послания.

Ето какъв е този Кулеба! Той обвини в разпространяване на „кремълски наративи“ не кой да е, а самият Байдън. Дайте воля на такъв, той ще запише и президента на САЩ в бройката на „агентите на Путин“. И няма да му вземе скъпо.

Вярно, след известно време Зеленски изглежда беше убеден, че не си струва толкова ясно да противоречи на „големия бял господар“ и каза, че на Украйна трябва да бъде осигурен достъп до останките: „Сигурен съм, че трябва да бъдем и ще бъдем (участници в разследването). Искам да бъдем справедливи и ако е било използвана нашата противовъздушна отбрана, тогава искам тези доказателства. Отначало разследването, достъпът и данните, които имате, – той уж изглежда съгласен, но не можа да довърши тази реплика до края. Не се съмнявам, че това не беше нашата ракета.“

Разследване „не- загубеняка“ все пак се съгласи да поиска. Когато навряха в лицето му собствените му грешки, се седи да извика: „Какви са вашите доказателства?“

НАТО вече заяви, че тяхния разузнавателен самолет е проследил траекторията на ракетите, командването на въоръжените сили на Украйна призна, че в момента на инцидента е била задействана противовъздушната отбрана, ракетата С-300 вече е идентифицирана, остава само проверката на серийните номера, но Волдемар от Киев упорито продължава да повтаря като в онзи виц: „Аз не съм съм се „изпуснал“! Не съм се изпуснал аз. Не съм аз!“

Волдемар, загащи се. И се дръж поне като един от предшествениците си в президентството на Украйна, някой си Кучма, който каза след като украинската ПВО свали Ту-154, летящ от Тел Авив: „Понякога не е нужно да правите трагедия от това.“

Между другото, изявленията на Зеленски предизвикаха такава вълна от възмущение в мрежата, предимно сред западната общественост, че е трудно да се опише с думи или да се измери. Ние тук сме свикнали с всичко, което идва от Киев, и там за първи път видяхме как Зеленски и екипът му се опитват да вкарат планетата в Трета световна война. И това вбеси много хора.

Байдън обсади и блокира Зеленски

Но още по-лошо за Киев е, че блеенето на Зеленски, нежеланието му да признае очевидното и ясното предизвикателство към Вашингтон в този вик, най-накрая бяха чути и от Байдън. И на въпроса на журналист: „Смятате ли за доказателство думите на Зеленски, че падналата в Полша ракета не е украинска? – реагира сърдито и остро, лаконично и без подкани: „Това не е доказателство“. След това той се обърна и напусна пресата, очевидно не желаейки да говори на тази тема.

Донатресохте ли се, Волдемар? Смятахте, че сте центърът на Вселената? Доиграхте се, свирейки на цигулка, извинете, на пиано?

Превод: ЕС

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button