Криминални Новини

Зетят на Тита остава в ареста за трагедията с мигрантите в Локорско

Оставиха в ареста зетят на Тита. По искане на СГП е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Валентин Христов, задържан в Гърция за трагедията с мигранти в Локорско. Мъжът стана известен у нас като съпруг на сестрата на певицата Тита – Десислава Христова.

От държавното обвинение съобщават още, че Христов е обвинен за това, че от неустановена дата през месец януари 2022 г. до 17.02.2023 г. на цялата територия на Република България, е участвал в организирана престъпна група – структурирано трайно сдружение на повече от три лица, съставено с цел да се извършват съгласувано в страната престъпления по чл. 280 от НК и по чл. 281 от НК, за които е предвидено наказание лишаване от свобода повече от три години, като групата е създадена с користна цел (получаване на доходи от престъпна дейност) на територията на гр. София и страната – престъпление по чл. 321, ал. 3, т. 2, вр. ал. 2 от НК.

Обвиняемият беше задържан на 19.02.2023 г. в Република Гърция въз основа на издадена от СГП Европейска заповед за арест. На 08.03.2023 г. той беше екстрадиран в Република България.

Съдът намери за основателно искането на прокурора и прие, че са налице достатъчно доказателства, които водят до извод за обосновано предположение за авторството на престъплението, за което е привлечен обвиняемият. Съдът намери и, че е налице реална опасност от извършване на друго престъпление, поради което определи като подходяща най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.

Още новини

Back to top button