Микроблейдинг
Криминални Новини

ЖП екшън! Машинисти млатят началник гара, пътниците гледат сеир

Началник гара е ял бой от машинисти, стана ясно от документация. Пътниците на два влака са станали свидетели на невероятен екшън на гара Тулово, пише OFFNews . Там двамата машинистите на бързия влак от Бургас за София (служители на БДЖ) са набили началника на гарата (служител на НКЖИ), показват жп документи, с които изданието разполага.

Побоят се е случил пред десетки свидетели около 11,30 часа на 7-и март. Заради случката бързият влак е натрупал закъснение от 26 минути.

Според докладна за инцидента на началника на гарата Петьо Тодоров скандалът възникнал след като помощник-машинистът на въпросния влак Петров слязъл от локомотива и с двама пътници отишли в приемното здание да си купят кафенце и да попушат. Гаровият шеф направил забележка, че влакът е пристигнал с малко закъснение и трябва да потеглят към София.

В отговор получил порой от грозни псувни, наричали го „глупак“. В разправията се включил и машинистът на бързия влак Димо Димов.

Той посегнал с ръка и с удар свалил шапката от главата на шокирания началник на гарата.

След това помощник-машинистът Петров му забил два удара в лицето. На помощ на служителя на НКЖИ се притекъл един от неговите колеги – Илия Добрев.

На грозните сцени са станали свидетели пътниците на два влака, които по това време едновременно са били на гарата.

Началник гарата в Тулово Петьо Тодоров си е извадил медицинско свидетелство за побоя и възнамерява да съди машинистите от БДЖ. Превозната бригада на влака Бургас-София също потвърждава думите му за агресивно поведение от страна на двамата машинисти.

„За 39 години служба в железниците за първи път ми се случва такова непристойно и грубо отношение от страна на колеги. Такова поведение уронва авторитета на железницата в обществото като цяло“, заявява в докладната си са случилото се Петьо Тодоров.

Още новини

Back to top button