ОБЩЕСТВОУ Нас

Зловеща първа версия за отвличането на Сашко!

След 9 дни в неизвестност 12-годишният Александър от Перник беше открит вчера. Момчето е без следи от насилие, в добро общо състояние. То продължава да е настанено в реанимацията на „Пирогов“.

За момента не са констатирани следи от насилие по 12-годишния Александър, коментира на брифинг Албена Стоилова, говорител на Окръжната прокуратура в Перник.

 Иззети са дрехите, с които е било намерено детето, извършва се съдебно-медицинска експертиза.

Работи се по повече от една версия за изчезването на детето, няма водеща такава, проверява се и първоначалната версия за отвличане, обявиха от държавното обвинение. 

„Александър все още не е успял да говори. Ще се опитаме да получим сведения от него с помощта на специалист и в присъствието на бащата. Не може да дадем приоритет на нито една от версиите“, посочиха от прокуратурата.

Няма данни да е искан подкуп от бащата. Разпити предстоят и днес, такива ще бъдат направени и с майката на Сашко. Нейната нагласа е била да дойде, но е изчаквала да приключи издирванетото на детето.

Бащата на Александър е посочил, че няма конфликтни отношения с когото и да било. Не е получавал заплахи. Ще се проверява дали детето е държано някъде, основание за това дават медицинските изследвания, според които детето е приемало вода и храна, казаха още от прокуратурата.

Още вчера лелята на Сашко Елисавета Ваклинова, заяви, че има съмнения, че момчето е било отвлечено. „Вярвам, че някой го пусна, детето няма как да издържи толкова време. Босо, с опърпани дрехи, без храна – не може някой да ме убеди, че един човешки организъм може да издържи толкова дълго. Баща му ми се обади, мислехме да направим изявление пред медиите, да призовем хората да го пуснат. Минута след това ми звънна да ми каже, че е намерен и тръгна към Червена могила. Щях да кажа, че ако някои хора са с добри сърца и са скрили това дете, да го пуснат“, коментира Елисавета Ваклинова, цитирана от bgonair.

Още новини

Back to top button