Криминални Новини

20 г. затвор грозят бившия зам.-кмет на Кубрат за измама за 1,25 млн. лева

Окръжна прокуратура – Разград предаде на съд двама обвиняеми за измама, нанесла щети в размер над 1 250 000 лева на Община Кубрат.

62-годишният О.Ч. – бивш заместник-кмет на Община Кубрат и 65-годишния Б.Б. – управител на фирма чрез съставяне на документи с невярно съдържание, ощетили Община Кубрат с пари, като документната измама е в особено големи размери.

Б.Б. имал сключен договор през септември 2005 година. Договорът бил сключен за срок от 10 години във връзка с дейности по събиране, извозване и обезвреждане на твърди битови отпадъци на територията на общината.

Двамата мъже ежемесечно подписвали протоколи, в които били посочени завишени количества на събрани и извозени отпадъци, като така от общинския бюджет били заплащани по-големи суми за предоставената услуга без реалния обем на свършената работа да отговаря на фактурирания.

За пет години Община Кубрат била ощетена с 1 259 228,19 лева, заплатени от структурата във връзка с дейности по сметосъбиране и сметоизвозване в града и околните села, без реално да са извършени посочените в документацията обеми на работа.

Ако бъдат признати за виновни двамата мъже могат да получат наказания „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години за извършената от тях документна измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай. А О.Ч. може да бъда осъден също с „лишаване от свобода“ от 3 до 10 години за длъжностното престъпление, извършено от него.

Още новини

Back to top button