ПОСЛЕДНИ

Форум „Свободна журналистика”: Пълен абсурд е Тошко Йорданов от ИТН да оглави комисията по култура!

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Българските артисти, творци и интелектуалци получиха възможно най-нелепия коледен подарък с поставянето на Тошко Йорданов начело на парламентарната комисия по културата и медиите, изтъкват от Граждански форум „Свободна журналистика”.

Пълен абсурд и сериозна обида за цялата ни културна общественост е издигането на депутата от „Има такъв народ“ Тошко Йорданов за председател на знаковата Комисия по културата и медиите в 47-ото Народно събрание – нима забравихме, че въпросният господин си позволи наскоро да заплашва люто в ефира на Телевизия 7/8 да приложи строгите Крумови закони по адрес на репортер от Нова телевизия, допуснал неволна грешка, заявяват от Граждански форум „Свободна журналистика“.

Заради недопустимия си коментар по адрес на журналиста Благой Цицелков от Нова телевизия, който Тошко Йорданов направи в собственото си предаване, днес той не би трябвало да е дори и редови член на парламентарната комисия по културата и медиите, подчертават от неправителствената организация.

От Форум „Свободна журналистика“ напомнят също, че политикът от „ИТН“ Тошко Йорданов бе официално номиниран и за удостояването му с отличието „Златен скункс“ на „Господарите“ във връзка със смущаващото си изявление и заплахи в ефир по адрес на репортера от Нова телевизия. С тази своя изключително груба вербална агресия срещу журналиста Благой Цицелков и с напомнянето, че ако бяхме в Крумова България, заради въпросния лапсус сега „щяха да липсват части от тялото на това момче с микрофона“, политикът Тошко Йорданов вероятно ще „допринесе“ и за пропадането на България още по-стръмно надолу в класацията по свобода на медиите на „Репортери без граници“, предупреждават от Форум „Свободна журналистика“.

В интерес на истината, Тошко Йорданов далеч не за първи път демонстрира скандално и агресивно поведение, както и недопустимо остър, хаплив език – преди време той вулгарно напсува и обиди много грозно с цинична реплика в ефира на 7/8 TV известна варненска журналистка в авторското си коментарно предаване „Студио Хъ“, допълват от неправителствената организация.

Със заплахите си към репортера от Нова телевизия и с вулгарните си думи по адрес на журналистката от Варна, г-н Тошко Йорданов нарушава изключително грубо и Етичния кодекс на българските медии, който изисква придържане към добър тон и благоприличие, посочват от Форум „Свободна журналистика“. Очакваме по този повод Комисията за журналистическа етика да излезе със свое позиция относно избирането на Тошко Йорданов за председател на Комисията по културата и медиите в 47-ото НС, отбелязват от Форум „Свободна журналистика“.

В гражданското сдружение са убедени, че в близките дни Асоциацията на европейските журналисти и Съюзът на българските журналисти също ще излязат с позиция дали един политик, който си позволява вербална агресия и отправя заплахи към журналисти, нарушавайки с това добрите нрави, отговаря на високите изисквания и на обществените очаквания за заемане на длъжността председател на така важната Комисия по културата и медиите в 47-ото Народно събрание.

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button