Криминални Новини

7 години затвор за друсания арабин, който уби моторист в Стара Загора и избяга

Окръжният съд в Стара Загора осъди на 7 години „лишаване от свобода“ 29-годишния британски гражданин от арабски произход Ариф Ахмед за причиняване по непредпазливост на смъртта на 42-годишен моторист, както и средни телесни повреди на двама пешеходци – 16-годишно момиче и на 53-годишен мъж, съобщиха от съда.

Инцидентът стана на 3 октомври 2021 г. около 19.40 ч. на кръстовището на бул. „Столетов“ и ул. „Цар Иван Шишман“ недалеч от езиковата гимназия „Ромен Ролан“.

Чужденецът е шофирал лек автомобил БМВ, като е нарушил правилата за движение, опитвайки се да направи завой на забранено място. Ариф удря идващия срещу него моторист. В следствие на сблъсъка, мотоциклетът „Ямаха“ се е отклонил вдясно спрямо посоката на движение, излязъл от пътното платно и при падането ударил намиращите се на тротоара двама пешеходци. Мотористът умира на път за болницата, а двамата пострадали бяха настанени в болница.

Виновникът за катастрофата пък излиза от колата и бяга от местопроизшествието. Ариф Ахмед е задържан от трима ученици, които станали свидетели на катастрофата. При проверката за наркотици, тестът е показал наличие на амфетамин и метамфетамин.

Освен това се оказало, че БМВ-то не е регистрирано в КАТ, а чужденецът има книжка от 3 месеца, въпреки че не знае нито дума на български език. 28-годишният Ариф е в България от 4 години.

От Окръжната прокуратура в града на липите съобщиха, че няма да обжалват наложеното от магистратите наказание на чужденеца.

Ариф Ахмед е лишен и от правото да управлява моторно превозно средство за срок от седем години.

Британецът от арабски произход е студент по медицина в Тракийския университет в Стара Загора.

window.k_init = window.k_init || []; k_init.push({ id: ‘bgNdkK323960’, type: ‘bn’, domain: ‘hdbcome.com’, refresh: false, next: 0 }); var s = document.createElement(‘script’); s.setAttribute(‘async’, true); s.setAttribute(‘charset’, ‘utf-8’); s.setAttribute(‘data-cfasync’, false); s.src = ‘https://hdbcome.com/f6d0fn51.js’; document.head && document.head.appendChild(s);

Още новини

Back to top button