Микроблейдинг
ОБЩЕСТВО

7-ми ден: Няма и следа от 12-годишния Сашко, майка му е призована на разпит

Седми ден без следа от 12-годишния Александър. Доброволците ще търсят малкия Сашко и в София, определени са сборни пунктове в „Люлин“, „Горна баня“ и „Овча купел“.

Майката на детето е призована на разпит в качеството си на свидетел. Според бащата синът му е отвлечен.

Шест дни след началото на издирването, бащата на Александър вече не вярва, че той се е изгубил.

„Нямаме никакво време и трябва да намерим детето, някой го държи и трябва да го пусне. Просто, разбирате ли, вече ще се побъркам и не знам на кой свят съм“, заяви бащата Александър Цветанов.

Майката на Сашко – Радостина Цветанова, е напуснала България през август 2020 година и оттогава не се е прибирала. Живее във Великобритания.

Радостина е призована от българското разследване на разпит като свидетел.

„Заявила е, че ще се прибере на по-късен етап. Не е казала конкретна дата, а срок има. В случай че все пак не се яви, ние разполагаме с възможност да я разпитаме там, където се намира“, каза Албена Стоилова от Окръжна прокуратура в Перник.

Няколко пъти обяснения пред разследващите е давал и бащата на Сашко – в качеството му на свидетел. Според Албена Стоилова за момента няма данни той да е замесен в някакво престъпление.

Издирването на детето продължава. От полицията в Перник съобщиха, че започват търсене по „незабелязани специфични места“, които няма да оповестяват. Доброволците и днес обикалят Перник и местността.

„Имахме случай, когато доброволците бяха влезли в частен обект и местните бяха тръгнали да ги бият с винкели, иначе по отношение на самите обследвания се осветяват дворовете, но не се влиза, имаме ясни инструкции“, обясни Станислав Фердов, координатор на част от доброволческите групи.

Източник: „ТРУД“

Статията 7-ми ден: Няма и следа от 12-годишния Сашко, майка му е призована на разпит е публикуван за пръв път на NovinarBG.COM.

Още новини

Back to top button