Криминални Новини

83-годишна даде 60 000 лева на ало измамници в Добричко

Възрастна жена от добричкото село Пчелино е дала 60 хил. лева на телефонни измамници. За това съобщават от Областната дирекция (ОД) на МВР в Добрич. Потърпевшата е на 83 години.

Инцидентът е станал в рамките на вчерашния ден чрез въвеждане в заблуждение, че синът на жената е пострадал в пътнотранспортно произшествие и е необходима сума пари за лечението му, допълват от полицията.

Сигналът за престъплението е получен вчера, малко преди 15:00 часа следобед. Между 12:00 и 15:00 часа на домашния телефон на потърпевшата е позвънил непознат мъж, който се е представил за лекар. Жената е предала сумата на непозната жена пред дома си в село Пчелино. По случая е образувано досъдебно производство.

ОДМВР-Добрич отново апелира към гражданите на областта да не дават пари на непознати, при съмнение, незабавно да потърсят съдействие от МВР на телефон 112 или в най-близкото районно управление. В съобщението се допълва, че всеки месец на срещи в малките населени места от МВР разясняват подобни сценарии на телефонни измами с цел превенция на този вид престъпления, предаде БТА.

В края на миналия месец възрастна жена от Карлово е предаде на телефонни измамници над 10 хил. лева.

Още новини

Back to top button