ПОСЛЕДНИ

Кирил Петков е канадец? Томислав Дончев лично го наградил с приза „Достойните българи” за дарени 500 бона

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шмекерите ГЕРБ отново се оплетоха в собствените си интриги в битката за оцеляване. Лично Томислав Дончев, зам.-шеф на ГЕРБ и вицепремиер в последния кабинет, на който Бойко Борисов е министър-председател, лично е наградил Кирил Петков с приза „Достойните българи”.

 

Забележете – „българи”, не „канадци”, както от два месеца вият от ГЕРБ, след като служебният кабинет, в който Петков бе икономически министър, извади кражби на хунтата за над 8 милиарда лева, припомня Narod.bg. Ако гербопитеците са имали нещо против двойното гражданство, тогава защо мълчаха като тикви, пита Новините Днес?

Елементарна справка в медиите показа, че само преди две години – през 2019 г., габровският шмекер от ГЕРБ лично е връчил приза на Кирил Петков заради дарени 500 000 лева на Софийския университет, чийто ректор Анастас Герджиков сега е кандитат-президент на ГЕРБ и очаквано поде „канадската опорка”, спусната от Баце.

 

Петков става носител на голямата награда на проекта на „24 часа” именно за инициативата му в Софийския университет да се открие Център за приложни изследвания и иновации, за който дари лични средства 500 000 лева.

 

Освен това е инициатор и организира харвардски курсове в Софийския университет, но Герджиков не се свени да търкаля изтърканите тантри за нарушение на Конституцията въпреки доброволния отказ на бившия министър от канадския паспорт.

 

Коментари

Коментара

loading…

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button