Русия

„Захвърляйте всичко и бягайте към Киев“: Угледарската дъга ще бъде изравнена с ФAБ-ове

/NovinarBG.com/ Бандеровците призовават Сирски да предаде Новомихайловка, чийто гарнизон попадна в „огнен чувал“

Интересни актуализации идват от създателите на карти – както нашите, така и вражеските. Съгласно данните от тях, нашите войски започнаха атака срещу Константиновка от юг, заобикаляйки Парасковиевка, при това на широк фронт. Известен военен блогър в Незалежната пише за заплахата руските щурмоваци да достигнат магистрала T-05−24. Съдейки по оцветяването на портала „Жива карта“, този път вече е блокиран до Балка Яна, а село Водяное (Марьински район) е подложено на силен обстрел.

Телеграм каналът Wargonzo съобщи сутринта на 4 април за напредването на руската армия в Новомихайловка. Според него, „украинският гарнизон тук е в трудна ситуация и е принуден да отстъпи позициите си, но все още ВСУ не планират напълно да изоставят селището.

Също така инициативата остава у нас в Георгиевка, където в резултат на щурмовите, операции руските войски постигнаха тактически успехи. В Первомайское националистите все още поддържат присъствието си, но окончателната загуба на селището от украинските войски очевидно няма да се забави. Ожесточените боеве продължават.“

На 3 април съобщение от старши офицер от украинските въоръжени сили, цитирайки източник от 79-та отделна десантно-щурмова бригада, съобщава за ситуацията югозападно от Донецк: „През последните три дни руската армия увеличи натиска върху украинската армия, разположена в Новомихайловка .

След нападение от север, където е превзет нов горски пояс, и от юг, където руските войски установяват пълен контрол над важна система от окопи. Трябва да се отбележи, че настъплението се извършва по две височини, чието превземане от руските въоръжени сили ще доведе до изтеглянето на украинските войски от населеното място и сериозно ще застраши маршрута за доставки за Угледар от юг от Константиновка.

Тази информация е в съответствие с анализа на Института за изучаване на войната на САЩ (ISW), който, въз основа на геолокационно видео, публикувано на 3 април, заяви, че руските войски са напреднали успоредно на ветровала югозападно от Новомихайловка.

На 2 април въоръжените сили на Украйна се оттеглиха на 500 метра югозападно от улица Тимирязев към западните покрайнини. Що се отнася до северната част на селището, експертите на ISW признаха с двудневно закъснение, че нашите бойци изтласкват привържениците на Бандера от вилното дружество „Машиностроител“.

Това обаче не попречи на проукраинския „мозъчен тръст“ да заяви за „стабилността на отбраната“ на украинските въоръжени сили на юг от Маринка и уж продължителни позиционни битки с променлив успех. Няма съмнение, че ISW свири същата мелодия като пропагандистите на Зe-тима от офиса на @BorderGuardService, които пуснаха „документален филм“ за отбраната на селото.

В кадрите от „переможното“ видео лъскавите актьори от „Квартал 95“, седнали без страх на фона на предполагаемите руини на Новомихайловка, бавно и най-важното искрено разказват за „месните щурмове на орките“. Някой си прикордонник (граничар) Сергей обяснява, че селото няма стратегическо значение и загубата му по никакъв начин няма да повлияе на оперативната обстановка в южнодонецкия участък на фронта.

На армейския форум на 79-та отделна въздушнодесантна бригада пишат, че „никога не са виждали тези хитри мутри на предния край“, очевидно „ Зеля отново заблуждава мъжете, така че да се втурнат към фронта, иначе няма да стигнат “убитите кацапи”. Воин с псевдоним @odshbr 79 призна, че „вече е нереалистично да се спре настъплението на руснаците“. Той е повторен от друг Микола, който говори за предчувствието за предстояща нова „Авдеевка“.

Между другото, нашият военен кореспондент Марат Хайрулин , описвайки ситуацията на запад и юг от „фортецията“, стигна до извода, че синдромът на Авдеевка отново назрява в украинските въоръжени сили. Според него враговете са готови всеки миг „да се метнат на ските“ и да хукнат презглава на поне две места на този участък на предната линия.

Първо нашите войски направиха пробив, приближиха Уманское от юг и отрязаха този много важен път Уманское-Яснобродовка-Нетайлово. По този начин се създават условия за окончателно нападение и превземане на укрепения район на Первомайское-Нетайлово.

И второ, днес покритието на основните височини около Новомихайловка е почти пълно. Миналата седмица нашите войски изхвърлиха [ВСУшниците] от командните височини северно от Новомихайловка. Днес, може да се каже, завърши битката за височините на юг, където стигнахме до фаса на Парасковиевка. Така Новомихайловка се озова в дълбок обхват и остава само да се добият [„Хероите”]. Следващ в дневния ред е въпросът за щурма на линията Парасковиевка-Константиновка.

Ако говорим за височините, за които офицерът от украинските въоръжени сили говори в своя оперативен доклад (най-вероятно това е така), Укровермахтът в Новомихайловка се оказа в „огнен чувал“. Един от бандеровците предположи, че скоро ще започнат масирани удари с FAB 500, FAB 1500, FAB 3000, РСЗО и т.н. , така че „Ще кажа, че не можете да се спасите, така че бягайте, бягайте, бягайте към Киев, захвърлете всичко и бягайте“

Казват, че тиловите плъхове, като „генерал 200“ Сирски , никога не са виждали руския „Чугуний“ с крила да лети, но украинските войници на фронта знаят „какъв ужас обхваща захисниците“.

Освен това, съгласно данни на разузнаването на ВСУ, 26-ти полк РХБЗ на руската армия се предполага, че се е появил близо до Новомихайловка. Така че очаквайте удари от „Слънцепек“. Експертите на ISW пишат за същото.

Така с известна степен на увереност можем да кажем, че до лятото нашите бойци ще затворят Угледарската дъга, като по този начин най-накрая твърдо ще гарантират сухопътния коридор към Крим.

Превод: ЕС

Още новини

Back to top button