ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Желязков с ключов ход, привиква всички депутати, за да…

Председателят на Народното събрание Росен Желязков свиква извънредно заседание на парламента на 9 април 2024 г. от 09.00 часа. Разпореждането е на основание чл. 78, т.1 от Конституцията, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

В дневния ред е включена една точка – полагане на клетва от членовете на служебния Министерски съвет, назначен от Президента на Република България.

Както писа Главчев представи в петък състава на кабинета си пред президента Румен Радев.

Той  и парламентарно представените партии, без БСП, които предпочетоха да не присъстват, бяха при държавния глава. Част от представените имена обаче ядосаха представителите на ПП-ДБ.

Ябълката на раздора се оказа предложението двама от министрите в кабинета „Денков“ да запазят постовете си. Става въпрос за вътрешния министър – Калин Стоянов и министърът на транспорта – Георги Гвоздейков.

Бомба: Петков взривен след кабинета „Главчев“, взе главата на член на ПП TV

До тази вечер номинираният за служебен премиер Димитър Главчев има право да сменя предлаганите от него министри. Срокът за това изтича днес, след като президентът Румен Радев вече заяви, че ще издаде укази за назначаването на служебното правителство и насрочване на избори „2 в 1“ във вторник.

След като представи номинациите си за министри в петък Главчев коментира, че не вижда кой би го убедил да прави промени в предложения от него състав на кабинет.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Още новини

Back to top button