ПОСЛЕДНИ

Разстроен депутат на Промяната рути коалицията

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Психически нестабилен инженер от „Продължаваме промяната”, волно или неволно, рути управляващата коалиция. Депутат от мнозинството потвърди пред Lupa.bg, че неговият колега инж. Александър Дунчев нагнетява и без това ескалиралото от войната напрежение с двойни игри по темата с горите.

Инж. Дунчев ръководеше ресорната Агенцията по горите по време на двата служебни кабинета на президента Румен Радев. За шестте месеца на върха, обаче, промяната бе нулева – много думи, никаква работа, припомни източникът на Lupa.bg.

Преди да се състави служебното правителство, лесовъдът се предлагал за министър или поне за зам.-министър на „Демократична България”. Първоначално хората на Христо Иванов му обещали, че при съставяне на стабилен кабинет с тяхно участие, ще го направят министър.

Впоследствие, за негово съжаление, се отказали, защото се уверили в „психическите му проблеми” и го изоставили, твърди депутатът пред Lupa.bg.

От няколко дни Дунчев е активиран с опорки за съмнителни назначения и уволнения в горските стопанства, като на мерника му попадна ресорните министър и зам.-министър на земеделието Иван Иванов и Атанас Добрев.

„Причината е лесно обяснима, кой реално стои зад атаката обаче е по-трудният въпрос. Дунчев мрази Атанас Добрев, защото при преговорите за правителство всички партии предпочетоха него за зам.- министерския пост. Това обяснява мотивите на инженера за компроматната война.

Поръчителите на атаката са по-интересни. Вероятно иде реч за колаборация между бесепари и гербери с общи интереси в горския сектор. Черешката на тортата бе изказване от днес на екс министъра на туризма от ГЕРБ Николина Ангелкова, която поде тезите на Александър Дунчев.

Това е повече от странно, ако отчетем факта, че лесничеят дълго време уж винеше именно бившата управляваща партия за безобразията в горския сектор”, чуди се източникът на Lupa.bg.

Показателно е и друго – след като ДБ порязали лесовъда, Дунчев се присламчил към победителите на изборите – „Продължаваме промяната”, където влязъл с амбицията да оглави Комисията по земеделие и гори. И това не се случи – шеф е Пламен Абровски от „Има такъв народ”, горският е само редови член.

Според парламентарната мълва сега Александър Дунчев се готви за директор на Изпълнителната агенция по горите, защото иска да е самостоятелен шеф. Много любопитен момент са източниците на доходи на войнствения депутат от ПП. Засега е ясно, че прибира кеш от най-различни консултантски фирми. Това, обаче, е тема на отделно журналистическо разследване.

По повода атаката срещу земеделския министър и неговия заместник Корнелия Нинова вече е разговаряла с премиера Кирил Петков.

Нинова призна, че след интервюто на Дунчев по Би Ти Ви, в което лансира тезата си, тя провела разговор с премиера и го попитала дали това е негова позиция или такава на „Продължаваме промяната“.

„Той каза: „Не. Дунчев е лично ангажиран човек. Той беше кандидат за министър на земеделието при преговорите за правителството и не се случи. Допускам, че е огорчен от това и че изразява лична позиция по-агресивно”, сподели Нинова.

„Това е сериозно, ще го проверим. Може ли зад тази атака да стоят всички онези фирми, които ощетихме, въвеждайки това държавните горски стопанство сами да секат и да продават дърва на населението на ниски цени на придобиване. По този начин беше елиминирана горската мафия”, каза лидерката на БСП по повод изнесените твърдения от депутата на Кирил Петков и Асен Василев.

„Нарушени интереси могат да стоят зад тази атака. Но в коалицията няма напрежение по тази тема. Достатъчна ми е думата на премиера”, завърши Нинова, като от думите й не стана ясно дали Дунчев защитава интересите на горската мафия, след като скочи срещу работата на земеделския министър Иван Иванов.

Коментари

Коментара

loading…



There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още новини

Back to top button