ПОСЛЕДНИ

Бившият главен икономист в Deutsche Bank: Инфлацията ще унищожи еврото

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Европа ще страда от инфлация още дълго време, заяви Томас Майер, бивш главен икономист в Deutsche Bank, пред Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

В същото време еврото става все по-нестабилна валута и ако ситуацията не се промени, хората ще започнат да търсят заместител на официалните пари. Освен това покачването на цените на стоките и услугите може да доведе до сериозни политически и социални последици, както в Германия през 20-те години на миналия век, когато хиперинфлацията помогна на националсоциалистите (Хитлер, бел. ред.) да дойдат на власт.

Германия и ЕС са изправени пред продължителна инфлация, която може да унищожи еврото, заяви Томас Майер, бивш главен икономист в Deutsche Bank, пред Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

„Инфлацията няма как да изчезне бързо. Всъщност в средносрочен план ефектът ще бъде невероятното разширяване на паричното предлагане, което се случи по време на пандемията. В момента в еврозоната паричното предлагане надвишава цената на наличните стоки и услуги с около 30 процента”, обясни експертът.

Петя Паликрушева

Коментари

Коментара

loading…



There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още новини

Back to top button