ПОСЛЕДНИ

Ексклузивно! Кукловодите на „Промяната“ готвят втори кабинет, ако вотът на недоверие мине! Киро и Асен – аут

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Днешните дебати по вота на недоверие, внесен от ГЕРБ-СДС, в които харвардските аферисти Кирил Петков и Асен Василев заедно с министрите от правителството им яростно бранят постиженията си, всъщност е сондаж за прокарването на втори кабинет с мандата на ПП, ако сегашният падне.

Това установи ПИК след разговори с различни депутати в парламента.

Стратегията на кукловодите на Петков и Василев в лицето на бившия зам.-министър на икономиката и бивш съветник на президента Росен Плевнелиев Евгени Ангелов, който в момента се изявява като бизнесмен в Лондон и е част от кръга на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев, но се е върнал в България да спасява Просто Киро и Кокорчо, при всички случаи е предвиждала смяна на Кирил Петков и без поискания вот на недоверие.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Причината е, че имиджа на Петков скорострелно и главоломно се срина и повлече и правителството му към дъното. Особено недоволен от имитативните действия на правителството му, съсредоточени само върху изчегъртването на хазната, бил един от бащиците на управляващото дуо – Прокопиев.

Многострадалният български план за възстановяване и устойчивост, одобрен последен от ЕК много след останалите, по който България трябва да влязат 12 млрд. лева, е ориентиран предимно към дейности и бизнеси на Прокопиев. За целта обаче трябва да бъдат направени около 20 промени в законите. Досега няма прокарана нито една такава.

Ето защо кукловодите на харвардските аферисти доскоро били твърдо решени да сменят орезиления Просто Киро с позапазилия авторитет Асен Василев. Самият Петков не просто не отрече това по време на протестите, които организира в своя подкрепа, а заяви, че няма значение дали той или Асен Василев ще е начело на тяхното правителство.

„Бих подкрепил Асен Василев да е премиер. Двамата решаваме заедно и няма значение кой е отпред и кой е отзад“, заяви многозначително премиерът за позициите отпред и отзад.

И добави: „Ако паднем, ще седнем пак с БСП и ДБ да говорим. Не съм развял бялото знаме за премиерския пост, но моята роля е свързана с цялостната промяна, а не с позиция. Но последното нещо, което бих направил, е да дам този пост на някого от задкулисието“.

След дебатите по отстраняването на Никола Минчев от шефския пост в парламента, когато Асен Василев се блещеше от трибуната, крещеше и думкаше по катедрата в най-лошите традиции на комунистическия вожд и учител Георги Димитров, и днешните дебати по искания вот, които ще бъдат увенчани с неговата уж метафорична фраза „Да го духат бедните!“, както и с грозните лъжи срещу собствения им министър от ИТН Грооздан Караджов, разобличени документално от него, вариантът вицепремиерът и финансов министър да стане премиер рязко е отпаднал.

Затова стратезите са обмислили друг вариант, който да е приемлив не само за управляващите партии, но и за опозицията. И залагали на профил, който да бъде контрапункт на малограмотния Кирил Петков и наглия и брутален Асен Василев.

Като такъв се очертал военният министър Драгомир Заков, който замести изгонения от Просто Киро Стефан Янев. Всъщност той отговарял на истинската представа „харвардски възпитаник“, макар да не е такъв, като пълно отрицание на несъстоятелните Кирчо и Кокорчо – несъмнен натовски профил, висока култура и възпитание.

Още при избирането на Заков стана ясно, че той е приемлив не само за управляващите, но и за опозиционните депутати, включително и за президента Румен Радев.

Тоталното отстраняване на Кирил Петков и Асен Василев отваря вратата и за ново присъединяване на депутатите от ИТН към управляващите. Но не в състава на предалите Слави Трифонов, а точно обратното – в състава на онези, които са запазили групата.

Пред ПИК Любомир Каримански също заяви, че вратата между ИТН и другите три партии в управлението не е затворена. За сметка на това обаче тя ще остане затръшната за всички, предали Слави.

Така че днешните опити за самозащита от страна на Кирил Петков и Асен Василев е просто сондаж за възможност за прокарване на второ правителство с мандат на ПП. Кукловодите са изчислили, че има вариант това да се случи, но със свидни жертви от тяхна страна. Защото каквото и следващо управление да се формира, то неизбежно ще бъде без участието на Кирил Петков и Асен Василев.

Коментари

Коментара

loading…

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още новини

Back to top button