Криминални Новини

Абитуриент от Карлово събра 62 бежанци в бус на 8 квадрата, арестуваха го

19-годишен ученик от Карлово ще пропусне матурите си, след като бе арестуван за трафик на бежанци. Преди десетина дни той е бил задържан на подбалканския път, докато превозвал група афганистанци. Полицаите останали втрещени, когато от микробуса свалили 62 мъже. Остава загадка как са били разположени на 8 квадратни метра, колкото всъщност е площта на буса.

Младежът е бил изправен пред Районен съд – Карлово, като прокуратурата е поискала той да бъде задържан под стража. Магистратите обаче решили, че абитуриентът няма да се укрие или да извърши друго престъпление и го освободили с по-лека мярка, предаде TrafficNews.

От обвинението обаче обжалвали и гимназистът бил изправен пред Окръжен съд . Пловдивският съд обаче не бил толкова либерален и му наложел най-тежката мярка за неотклонение, като трафикантът бил задържан още в залата и изпратен в ареста.

Ученикът е от Карлово, учи в едно от местните училища и живее с родителите си. Хората, които го наели да извърши превоза, му обещали 10 000 лева , ако изпълни задачата. Той бил взел книжка преди няколко месеца и имал съвсем малко стаж като шофьор.

Още новини

Back to top button