ОБЩЕСТВОУ Нас

Атанас Мерджанов: Обезглавиха „Гранична полиция“

Кадър Bulgaria ON AIR

„Ние сме свидетели на множество пробиви в сигурността на държавата – хакерски атаки, границите и злополучните случаи със загиналите двама полицаи в Бургас и загубата на Петър Бъчваров.  Познавам границата доста добре, баща ми е от едно гранично село. Пет мандата съм бил на този район и няма село от Малко Търново до „Капитан Андреево“, което да не съм посетил“, каза бившият член на Националния съвет на БСП Атанас Мерджанов в студиото на „Денят ON AIR“.

„Това, което ми прави впечатление, е доста ужасяващо – дават съвети и коментират хора, които не познават системата, но най-зловредно е тогава, когато това излиза от овластените лица.

За мен будят тревога изявленията на лидерите на синдикалните организации – Попов и Кузманов, които не вярват нито на бившите, нито на настоящите, нито на които и да са управляващи системата. Не искам да посочвам определените случаи, но контролът на границата е дело за професионалисти“, допълни Мерджанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

„Като човек, който познава системата, не мога да приема как така беше „обезглавено“ ръководството на Главна дирекция „Гранична полиция“. Вместо проблемите да бъдат решавани, те избухнаха с нова сила. В ръководството на „Гранична полиция“ не мога да забележа нито един човек, който да е компетентен по отношение на охраната, контрола на зелена граница. Така не може да се водят действията. Бяха извършени и много уволнения“, каза още Мерджанов.

Според него много неща трябва да се направят по границата, включително и технологичното обновление.

Още новини

Back to top button