Микроблейдинг
Криминални Новини

Автобусът, който се запали на изхода на Бургас, бил близо 30-годишен

Запалилият се автобус, който затвори АМ “Тракия” в понеделник следобед, е близо 30-годишен. Това каза в ефира на “Здравей, България” инж. Петко Драгнев, директор на общинската фирма “Бургасбус”.

Припомняме, че превозното средство с близо 50 пътници се запали в движение на изхода на Бургас. Благодарение на бързата реакция на шофьора на автобуса – Митко Иванов, пътниците бяха изведени навреме. Няма жертви и сериозно пострадали.

По думите на инж. Драгнев най-вероятната причина за запалването е късо съединение в ел. инсталацията. Той поясни, че този автобус не е пътувал по редовна линия, а е бил нает за частно събитие. Той е минал технически преглед в края на месец юни.

“Всички автобуси във вътрешноградския транспорт са нови, на не повече от 7 години. Тази година взехме и 56 нови електрически автобуси”, каза още инж. Драгнев.

Тази година общинската фирма предстои да замени и автобусите от междуградската транспортна мрежа, допълни Драгнев.

window.k_init = window.k_init || []; k_init.push({ id: ‘bgNdkK323960’, type: ‘bn’, domain: ‘hdbcome.com’, refresh: false, next: 0 }); var s = document.createElement(‘script’); s.setAttribute(‘async’, true); s.setAttribute(‘charset’, ‘utf-8’); s.setAttribute(‘data-cfasync’, false); s.src = ‘https://hdbcome.com/f6d0fn51.js’; document.head && document.head.appendChild(s);

Още новини

Back to top button