Микроблейдинг
Криминални Новини

Българин, хванат с 40 кг кокаин в Санкт Петербург, ще лежи в затвора в София

Българин, хванат с още двама души, с близо 40 кг кокаин в Санкт Петербург, е бил комендант на руски затвор. Г. Л. е бил осъден на 10 г. затвор от Петроградския районен съд на Санкт Петербург на 22 октомври 2019 г. за разпространение на наркотични вещества. Наскоро Г. Л. е преместен от Русия в затвора в София.

Г. Л е бил задържан на 31 август 2018 г. заедно с още двама българи в Санкт Петербург, когато са се опитали да разпространят кокаин, с нето тегло 39 840,01 грама, пише в присъдата.

Главният прокурор е внесъл в Софийски градски съд предложение за приспособяване на чуждата присъда към нашия НК. Според съда, извършеното в Русия деяние отговаря на престъплението по нашия НК – опит за разпространение на наркотични вещества, който не е довършен, защото били заловени от полицията.

Пред съда адвокатът му обяснил, че Г. Л. е бил комендант на целия затвор, а за да бъде такъв, характеристичните му данни са били повече от добри. „Той е бил лицето на всички затворници за пред затворническата администрация“, обяснил защитникът.

„Радвам се, че се прибрах в България. Запознах се с цялата тяхна правосъдна система. Моля да ми приспособите присъдата и да си изтърпя наказанието в България“, са били думите на българина пред СГС.

Според нашия НК предвиденото наказание е от 5 до 15 години „лишаване от свобода“, което означава, че не се налага редукция на определеното от руския съд наказание от 10 години затвор, е определението на съда, което не е окончателно и може да се обжалва.

Още новини

Back to top button