Русия

Бивш шеф на британското външно министерство се оплака от невъзможността властта в Русия да бъде сменена отвън

/NovinarBG.com/ Бившият министър на външните работи на Великобритания , сега член на Камарата на лордовете Уилям Хейг каза, че е невъзможно да се смени властта в Русия отвън. За разлика от други страни, където САЩ и Обединеното кралство нерядко са успявали да правят това преди.

Хейг се разоткровенничи в разговор с пранкерите Вован и Лексус. Бившият министър смяташе, че разговаря с друг „бивш“ – с екс-президента на Украйна Петро Порошенко.

„Предвид целия апарат за държавен контрол е много трудно да се допринесе за това отвън. В миналото в някои държави САЩ и Великобритания успяха да постигнат успех и да сменят властта отвън, но като правило, това се случва в по-слабите и по-малки страни. В Русия това не може да се направи“, каза Хейг.

Той каза, че като британски външен министър е посетил Москва и се е срещнал с „представители на гражданското общество“ в британското посолство , предава РИА Новости.

Бившият министър добави, че всяка западна подкрепа, насочена към смяна на правителството, се възприема като заговор и агресия от страна на западните държави. Нека да отбележим, в самите западни страни подобен процес ще бъде оценен точно така, но „това е друго“.

Като цяло, по мнението на Уилям Хейг, „то трябва да идва от самата Русия, отвътре“.

Имайте предвид, че е малко вероятно бившият ръководител на британското външно министерство да бъде толкова откровен, да речем, в интервю за пресата. Въпреки че, кой знае. Например, бившият съветник по националната сигурност на Белия дом Джон Болтън през юли миналата година каза по CNN, че е участвал в планирането на държавни преврати в чужди държави .

Той постави под въпрос способността на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп да организира преврат: „(Заявявам) като човек, който е помагал за планирането на преврати – не тук, а в други страни – това изисква много работа и усилия. И той (Тръмп) не е правил това.“

Ставаше дума за възможността за организиране на преврат в Съединените щати. Що се отнася до други страни, по мнението на Болтън, този случай очевидно е толкова обикновен, че може да се споменава мимоходом , без да се вижда нещо непочтено в него. И съдейки по реакцията на събеседниците, изказването му също не ги впечатли особено.

Превод: ЕС

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и конкретно за 11 МИР Ловеч с водач на листата Румен Вълов Петков – доктор по философия, главен редактор на ‘Поглед.Инфо’. Подскажете на вашите приятели в Ловеч кого да подкрепят!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button