Криминални Новини

Дрога за 350 хил. лв. откриха при задържания след гонката с полицаи във Варна

След гонка и стрелба със стоп патрони във Варна беше задържан 35-годишен мъж с голямо количество наркотици. Случаят е от понеделник. Мъжът не е спрял на стоп палка и се е стигнало до кратко преследване. Наложило се е униформените да използват физическа сила и да произведат четири изстрела с предупредителни стоп патрони, за да респектират беглеца. Той е задържан за срок до 72 часа. В дома му е намерена дрога на стойност около 350 000 лева.

„На 4 декември в ОД на МВР Варна беше получен сигнал, че конкретно лице ще пренася с автомобила си немалко количество наркотици. Изпратихме на място екипи, които засякоха колата и беше направен опит от полицейските служители да я спрат. Шофьорът обаче не се подчинява на сигналите да спре и вместо това ускорява. Започва гонка по булевард „Цар Освободител“, при която е застрашен и пресичащ пешеходец. След кратка гонка автомобилът е настигнат от патрулните коли“. Това заяви комисар Веселин Вълчанов, началник на отдел „Криминална полиция“ – Варна пред Нова тв.

Той уточни, че полицаите са използвали приложили в рамките на правомощията си сила, за да спрат автомобила, а именно стреляли са със стоп патрони. „В автомобила при претърсване е намерен един килограм марихуана. А в жилището на заподозрения са открити 8 килограма марихуана, половин килограм кокаин и един килограм метамфетамин. Има иззети и таблетки, и течности тетрахидроканабиол“, подчерта комисар Вълчанов.

Комисарят подчерта, че задържания е криминално проявен и е осъждан и друг път за притежание с цел разпространение на наркотици, както и за ПТП с настъпила смърт. При претърсване на дома на майката на заподозрения в Добрич са открити около килограм марихуана и метамфетамин.

Приятелката за заподозрения е била задържана при претърсване на дома му. „Те се е държала арогантно, обиждала е полицаите и се е опитала да попречи на претърсването. Задържана е за неизпълнение на разпорежданията на служителите на реда“, посочи комисар Вълчанов.

Още новини

Back to top button