Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИ

Екслузивно! Австралийски учени с новаторско откритие за първопричината за болестта на Алцхаймер

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Австралийски изследователи направиха новаторско откритие за вероятната причина за болестта на Алцхаймер, което би могло да помогне за нейното предотвратяване.

Изследователи от университета Къртин в Пърт установиха, че токсичните мастни протеини, които изтичат от кръвния поток в мозъка, са вероятната причина за болестта на Алцхаймер, информира “Greek City Times”.

Професор Джон Мамо, водещ изследовател и директор в изследователския институт за здравни иновации в Къртин, съобщи за направеното откритие.

“Въпреки че се знаеше, че основната характеристика на хората, живеещи с болестта на Алцхаймер, е натрупването на токсични протеинови отлагания в мозъка, досега не беше ясно откъде произхожда или защо се отлага в мозъка”, каза той.

Болестта на Алцхаймер прогресивно унищожава паметта и мисленето на човек и в крайна сметка способността да изпълнява прости задачи.

Това е първият път, когато изследвания показват токсични протеинови форми извън мозъка.

Професор Мамо каза: „Този кръвен път към мозъка е важен, защото ако можем да управляваме нивата в кръвта на липопротеин-амилоид и да предотвратим изтичането им в мозъка, това създава потенциално нови лечения за предотвратяване и забавяне на болестта на Алцхаймер”.

Председателят на Асоциацията на болестите, свързани с Алцхаймер за Западна Австралия професор Уорън Хардинг каза, че констатациите могат да имат огромно глобално въздействие върху милиони хора, живеещи с това заболяване.

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button