ОБЩЕСТВОУ Нас

Ето го Димитър Косев, който пиян уби 14-годишното момче в Бузовград

Кадър Фокус

Съдът разглежда мярката за неотклонение на 57-годишния Димитър Косев, който шофирайки пиян блъсна и уби 14-годишно момче в Бузовград. Искането е за постоянно задържане. 

Според прокуратурата водачът е бил пиян и с положителен тест за наркотици. Детето беше настанено в болница, а днес почина.

Адвокатът на обвиняемия закъсня, което наложи забавянето на делото. 

След това съдът постанови постоянна мярка „задържане под стража“ за 57-годишния мъж, съобщи Агенция „Фокус“. Искането беше на Районна прокуратура-Казанлък.. Очаква се първоначалното обвинение срещу 57-годишния Димитър Косев за нарушение на правилата на движение по пътищата и причиняване по непредпазливост на средна телесна повреда да бъде променено в причиняване на смърт.

14-годишният Иван е бил със своите приятели Мартин и Пламен. Двете деца са оказали първа помощ и се обадили на 112. Според близките им те още не могат да преодолеят шока от случилото се. 72-часовото задържане на водача приключва в 18 часа. 

Тази вечер хората в селото организират протест. Ще затворят всички входове на населеното място. Хората настояват за промяна в регулацията на движението, за да се предотвратят подобни случаи. Ще бъде издигната и пирамида от цветя в памет на момчето.

[embedded content]

Още новини

Back to top button