ПОЛЕЗНИ

Експерт предупреди какви са опасностите, ако пием по 2-3 питиета вечер

Известен треньор по здраве и уелнес предупреди хората, които пият по две или три алкохолни напитки на вечер, че има някои „лоши новини“ за тях. Може да не изглежда много, но в крайна сметка всичко се добавя и крие рискове. Това показва проучване от 2022 г. от Университета на Пенсилвания, което включва 36 000 души. Според него алкохолът наистина не е добър за вашия мозък, като размерът и структурата на мозъците на тежките пиячи започват да приличат на умовете на тези с когнитивни увреждания.

Въпреки това, дори тези, които не пият много, трябва да внимават, тъй като дори хората с лека до умерена консумация на алкохол имат намаление на размера на мозъка си.

Advertisement

Очевидно колкото повече алкохол пиете, толкова по-лоши са ефектите, но дори едно питие на вечер води до някои забележими последици след известно време.

Проучването съдържа някои доказателства, че многото напитки в една и съща вечер са „експоненциални“, така че допълнителна напитка след първата може да има по-голямо въздействие от тази, която е дошла преди нея.

Що се отнася до здравните насоки, препоръката е да не пиете повече от едно питие на вечер.

Ако ще пиете седем халби бира за една седмица, най-добре е да се опитате да не е наведнъж.

Още новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button