ИКОНОМИКА

Банки омайват клиенти с примамливи оферти за Коледа

Тази година Коледа ще е назаем. Банките масово са обявили промоции на кредити до първите дни на ноември или до 31 декември. Затова клиентите им планират отсега подаръците да са на изплащане.

Ниски или фиксирани лихви, нулеви такси за кандидатстване са сред офертите, показа проучване на „Телеграф“ в няколко банки у нас.

Предложения

Предложения за кредити на промоция има както за потребителски, така и за жилищни. Повечето са в сила до Нова година, други до ноември. Има ипотечни оферти за фиксирана лихва от 3,50% за първите пет години. Освен това не се плаща нищо за одобрение, кандидатстване, правно становище и оценка за обезпечение.

Други трезори предлагат потребителски кредити до 10 000 лв., като одобрението е до 2 часа. Лихвеният процент на промоцията е 5,85% при превод на работна заплата по сметка в банката и използване на пакетна програма за комплексно обслужване и 7,85% без превод на надницата в трезора. Тези проценти скачат, ако изтеглите заема след 31 декември.

Стоки

Има и оферти за безлихвено изплащане на различни стоки, ако ги купите сега до 3 ноември. Така може да вземете скъп подарък, който след това да изплащате на 15 равни вноски без никакво оскъпяване, рекламират търговци.

От офертата са се възползвали клиенти от 12 октомври, като промоцията ще е валидна до първите три дни на ноември. Така разсрочено могат да се купят телефони, телевизори, обувки, раници и др. Затова и много хора купуват коледните подаръци отсега, коментираха още търговци. Промоцията се прави съвместно с онлайн магазини и трезор.

Други банки предлагат томбола с награда екскурзия в чужбина за клиенти, правили транзакции с карта от началото на този септември до Нова година.

Не само банките, а и фирмите за бързи кредити масово правят различни предложения, за да спечелят клиенти. Сред офертите е безлихвен заем до 1100 лв., ако го погасите до три месеца, а крайният срок да го изтеглите, за да не плащате лихва, е днес.

Още новини

Back to top button