Русия

Главните задачи на ВС на Русия: Как да се отрази украинското настъпление

/NovinarBG.com/ Киев се готви да започне контранастъпление на 30 април, съобщи американското списание Newsweek, позовавайки се на секретни документи, изтекли в мрежата. Според изданието тези дни Западът активно увеличава доставките на оръжие за Украйна в навечерието на предстоящото настъпление.

Руското командване трябва да запази максимална концентрация в очакване на широкомащабна украинска атака. Според мен Западът явно използва историята с изтеклите документи на Пентагона, за да отмени или отложи обявеното контранастъпление на украинската армия.

Що се отнася до ареста на „къртица“ на име Джак Тейшейра, то той стана формалната основа за този трансфер – нещо от сорта на: „нищо не може да се направи, нашите планове са разкрити“.

Комбинация от фактори предполага, че през цялото това време НАТО играе сложна игра на дезинформация с нашите военни. Постоянното „сканиране“ на пространството „предизвиква умора дори при най-устойчивите и реакцията се притъпява.

Когато в Киев и Брюксел непрекъснато говорят за „предстоящото настъпление“ и назовават различни дати, очите на тези, към които са адресирани тези думи, неволно се „замъгляват“.

Термините, посочени в последните публикации на западната преса, изглеждат съвсем адекватни. Нищо чудно, че онзи ден началникът на Главното разузнавателно управление на Генералния щаб на Украйна Кирил Буданов публично призна, че офанзивата все още е необходима на въоръжените сили на Украйна, тъй като размерът на подкрепата за западните съюзници зависи пряко от това.

Разбира се, те искат да използват ефекта на изненадата и да решат основните си задачи възможно най-бързо. Затова нашите военни трябва непрекъснато да си държат ушите отворени.

При „настъпление“ трябва да използваме всички сили и средства, с които разполагаме, и да действаме строго в съответствие с правилата за отбрана.

Заплахата от предстоящото настъпление на въоръжените сили на Украйна с подкрепата на НАТО, въоръжените сили на Руската федерация могат да овладеят само с военни средства.

Нашето ръководство трябва да обърне специално внимание на въздушното пространство, на работата на средствата за радиоелектронна борба, както и на най-новите средства за борба с танковете на противника. В края на краищата сега в неговите редици има десетки модерни машини на НАТО.

Да, нашите войски свършиха страхотна работа, като подготвиха огромни територии за евентуална вражеска офанзива. Но цялата тази работа може да се окаже напразна, без да се унищожат командните пунктове на въоръжените сили на Украйна, които са по-близо до Днепър, без да се унищожат ключови обекти от нейната военна инфраструктура.

Без това ще ни е много трудно. Необходимо е да се извадят от строя конкретни командни пунктове, от които ще се осъществява бойното управление на бъдещата операция.

Това е изключително важна задача пред разузнаването и ВДВ на руската армия. Когато се удари „главата“, остава на заден план какво точно правят „ръцете“ и „краката“ на това ужасно чудовище, което Западът отгледа на брега на Днепър.

В този случай за нашето командване ще бъде много по-лесно да локализира центровете на вражеското настъпление. Например опитите му да се придвижи към Крим и други очаквани посоки.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button