Микроблейдинг
ОБЩЕСТВО

Хиляди в стрес от полицейски „призовки“ по мейла! МВР: Не отваряйте писмата

Хиляди настръхнаха, след като получиха странни мейли в електронните си пощи. Писмото е озаглавено „Призовка за съд“, а при отварянето му то е илюстрирано с логото на главна дирекция на МВР, с подпис на съответния директор. В съдържанието е посочено, че веднага трябва да се отговори на адреса на подателя, в противен случай ще следва тежко наказателно преследване.

Има и прикачен файл, уж с подробности. Именно изтеглянето му е главната цел на недоброжелателните податели. С отварянето на файла, в съответното устройство нахлува вирус, а измамниците имат достъп до снимки, пароли и т.н.

От полицията излязоха с призив тези писма да не се отварят, тъй като става въпрос за СПАМ.

„Във времето са получавани сигнали за такъв тип писма, адресирани от името и на други структури на МВР. Съветът на експертите е при получаване на подобен тип електронни писма да се избягва и отварянето им, защото това може да крие риск и за техните електронни устройства. Напомняме, че и-мейлите на вътрешното ведомство, както и на останалите институции, задължително съдържат разширението „.bg“.“, обясняват от МВР.

Източник: Kriminalno.com

Статията Хиляди в стрес от полицейски „призовки“ по мейла! МВР: Не отваряйте писмата е публикуван за пръв път на NovinarBG.COM.

Още новини

Back to top button