НЕВЕРОЯТНИ

Хората бяхата удивени, след като разбраха от какво всъщност се съдържа в червеният пипер

Паприката е популярен основен продукт в шкафа на много домакинства, който придава на всяко ястие малко повече топлина – но замисляли ли сте се някога какво всъщност представлява този тъмночервен прах и откъде идва?

Повечето кулинари винаги са смятали, че той е самостоятелно вещество или че произхожда от „дървото на червения пипер“. Но сега те остават изумени, след като откриват, че всъщност се състои от смлени и изсушени чушки – точно като тези, които имате в хладилника си.

Разбира се, няма такова нещо като дърво „червен пипер“, но мнозина споделят, че просто са смятали, че това е някаква самостоятелна подправка, която се смесва, за да се получи широко известният и признат червен пипер на прах.

Хората бяхата удивени, след като разбраха от какво всъщност се съдържа в червеният пипер 1

Разкритието стана факт, когато един човек, известен като @simsimmaaz, се обърна към X, известен преди като Twitter, за да сподели учудването си от собственото си откритие.

Тя каза: „Научавайки, че червеният пипер е просто изсушена и смачкана червена чушка, бях наистина шокирана. Не знам защо си мислех, че някъде има паприково дърво.“

Други хора споделят подобно изумление, а един от тях пише:

„Не мислех, че има червен пипер, но със сигурност си мислех, че е някаква смес от подправки или нещо отделно, което просто се стрива на прах.“ Друг признава: „Мислех също, че има дърво за къри и че бахарът е комбинация от подправки.“

Трети се засмя: „Не сте толкова зле, колкото мен. Аз си мислех, че гуакамолето се прави от авокадо. Винаги съм си мислела, че вкусът му е познат.“

Паприка може да се приготви, като се използват кайенски чушки, камбанки, чушки Алепо или сладки чушки. Пиперът първо се оставя да изсъхне, след което се смила с помощта на хаванче или мелничка за подправки.

Той може да се приготви в домашни условия, а тези, които искат да направят своя версия на пушен червен пипер, популярна съставка за натривки за месо и ранчо, трябва първо да опушат чушките си на дъбов огън, преди да ги изсушат.

Още новини

Back to top button