Микроблейдинг
Криминални Новини

Инфаркт зад трагедията с петте трупа

Възникнал здравословен проблем при един от шофьорите е причината, която ще се изследва за тежката катастрофа на пътя Ловеч-Плевен, при която загинаха петима души, сред които две деца. Трагедията стана в събота следобед на пътя Плевен – Ловеч в района на пътен кантон “Люляците”.

“По време на оглед е уточнено, че пътният участък е равен, прав и с добра видимост. Автомобилите нямат технически неизправности. Липсват каквито и да било обективни причини, които да са довели до настъпване на произшествието.

Ще се изследва въпросът дали при водача на единия лек автомобил не е възникнал някакъв здравословен проблем – инфаркт, който да е причина за неговото навлизане в насрещното платно”, каза говорителят на окръжната прокуратура в Плевен Диана Илиева. Според очевидци на инцидента не е имало изпреварване.

В село Милковица, откъдето са част от загиналите, бе обявен тридневен национален траур. Сред починалите е и 7-месечният Мартин, който с родителите си пътувал за Троянския манастир, където щял да бъде кръстен. В манастира днес бе отслужена панахида за петимата загинали.

По време на разследването на тежкия инцидент ще бъдат разпитани очевидци, ще бъдат назначени съдебномедицински експертизи, автотехнически експертизи и изследване на записи от камери на АПИ.

window.k_init = window.k_init || []; k_init.push({ id: ‘bgNdkK323960’, type: ‘bn’, domain: ‘hdbcome.com’, refresh: false, next: 0 }); var s = document.createElement(‘script’); s.setAttribute(‘async’, true); s.setAttribute(‘charset’, ‘utf-8’); s.setAttribute(‘data-cfasync’, false); s.src = ‘https://hdbcome.com/f6d0fn51.js’; document.head && document.head.appendChild(s);

Още новини

Back to top button