Криминални Новини

Катаджии съставиха фиш по слух, колата на младеж била много шумна

Пътни полицаи са съставили фиш с глоба от 50 лева за техническа неизправност на лек автомобил използвайки единствено слуха си. Това става ясно от публикация в една от популярните фейсбук групи.

Катаджиите написали фиш за шумен автомобил единствено разчитайки си на собствения си слух, без да използват, каквато й да е апаратура.

„Може ли някой да обясни глобата, която получи синът ми. Той е ентусиаст. Първата му кола. Хонда прелюдия. Той кара отговорно. Полицията го спряла. Казвайки, че колата му вдига твърде много шум. Но колата е проверена от КАТ. Полицията нямаше устройство за проверка на децибелите. Но го глоби само въз основа на това, което чу. И го принуди да подпише глоба, за която не беше съгласен. И глобата показва, че не може да подаде жалба. Това нормално ли е?“, пише във фейсбук Артур Мол.

Част от коментиращите го съветват незабавно да подаде жалба в съда, а други пък са на обратното мнение – според тях мъжът трябвало да се радва, че автомобилът на сина му не е спрян от движение. Аргументът е, че младите шофьори трябва да са още по-стриктни.

Още новини

Back to top button